Na een vrije week, waarin alleen IJsselmeervogels en GVVV in actie kwamen, hervat Excelsior M de strijd tegen degradatie met een uitduel bij ASWH. Een duel waarbij de opdracht simpel is: winnen.

Voor de promovendus uit Hendrik Ido Ambacht is de opdracht overigens niet anders. Met slechts dertien punten staan de withemden op de een-na-laatste plaats, een plek die aan het einde van het seizoen directe degradatie betekent. Wil ASWH (directe) degradatie ontlopen, zal het minimaal twee ploegen in moeten halen. Makkelijk zal dat niet worden. De achterstand op TEC is slechts één punt maar de eerstvolgende ploeg boven TEC, Scheveningen, heeft momenteel al negen punten meer dan ASWH. Zo op het oog staat de ploeg van trainer Rogier Veenstra dus voor een schier onmogelijke taak.

Hoe dat zal uitwerken op de wedstrijd van morgen is lastig te bepalen. De huidige positie van ASWH zou kunnen zorgen voor een gelaten houding, het kan echter ook bevrijdend werken. Zo’n bevrijding komt het voetbal vaak ten goede.

Bovendien is het de vraag hoe Excelsior M de mentale tik tegen Noordwijk heeft verwerkt. Lang leek die (saaie) wedstrijd op 0-0 af te stevenen maar in de slotfase ging Noordwijk er met de winst van door. Een pijnlijke nederlaag, notabene tegen een concurrent, die ervoor zorgde dat Excelsior M weer onder de gevreesde streep staat.

Moraal van dit betoog? Niemand mag denken dat Excelsior de punten wel eventjes meeneemt naar Maassluis. Wedstrijden in de Tweede Divisie zijn nou eenmaal onvoorspelbaar, dat is het enige dat iedere zaterdag vast staat. Bovendien verraste ASWH in hun laatste thuiswedstrijd GVVV door met 2-1 te winnen.

Rest u dus niks anders dan de ploeg achterna te reizen naar Sportpark Schildman om net dat laatste zetje richting drie punten te geven. De wedstrijd begint om 15:00 en wordt geleid door arbiter te Kloeze.