Excelsior M is na de dik verdiende overwinning op SteDoCo terug te vinden op de tweede plaats in de ranglijst op slechts 2 punten van koploper Katwijk dat overigens ook zelf wist te winnen.

Door de zege op SteDoCo is de ploeg nu 19 (!!) wedstrijden op rij ongeslagen. Het record van FC Lienden is nu verbroken, want deze ploeg was 18 wedstrijden op rij ongeslagen. In tegenstelling tot eerdere berichten was FC Lienen niet de absolute recordhouder. FC Oss maakte in het seizoen 2010-2011 een reeks van 20 ongeslagen wedstrijden in de Topklasse zaterdag. Helaas gaat de ploeg van Jeroen Rijsdijk dus nog niet de recordboeken van de KNVB in.

Excelsior M kwam goed uit de startblokken en kwam in de 3e minuut al op voorsprong door een knappe goal van Ahmad Mendes Moreira. Helaas werd de treffer afgekeurd omdat er vermeend hands van Ahmad aan vooraf zou zijn gegaan. Niet veel later hadden de Tricolores op voorsprong moeten komen maar op onbegrijpelijke wijze wist Niels Redert de bal niet tegen de touwen te krijgen.

SteDoCo, in de tweede seizoenshelft bezig aan een goede reeks wedstrijden, herpakte zich na deze twee kansen en voetbalde zich onder de druk uit. Vooral de behendige Faouzi werd gezocht en het moet gezegd worden dat de ploeg uit Hoornaar zeker na een kwartier spelen niet de mindere was van Excelsior M.

Excelsior M kwam in de 26e minuut op voorsprong. Een voorzet op het hoofd van Kevin Vink bereikte in de zestien Niels Redert die simpel kon afleggen op de inkomende Vincent v.d. Berg die hard en droog inschoot (0-1). Een op dat moment verdiende voorsprong die twee minuten later al weer van het bord verdween. Een vrije trap werd door de Excelsior M verdediging niet goed verwerkt waardoor plotseling twee man vrij voor Jean Paul van Leeuwen opdoken. Faouzi benutte het buitenkansje en bracht zijn ploeg op gelijke voet (1-1).

In het restant van de eerste helft herpakte Excelsior M zich weliswaar maar het veldspel was niet om van de daken te schreeuwen. Daan Smith was nog dichtbij een treffer maar zijn kopbal verdween naast de palen. Een 1-1 ruststand derhalve.

In de tweede helft had Excelsior M al na 1 minuut spelen op voorsprong kunnen komen toen Ahmad Mendes Moreira met een prima actie Vincent v.d. Berg in stelling bracht maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal. Het bleek voor de ploeg van Virgil Breetveld uitstel van executie want in de 50e minuut was het Daan Smith die prachtig in de bovenhoek het net wist te vinden (1-2).

SteDoCo protesteerde bij scheidsrechter van der Eijk nog wel voor aanvallen van de keeper maar de leidsman was onvermurwbaar en wees gedecideerd naar de middenstip.

Excelsior M had vanaf dat moment SteDoCo “liggen” en had de genadeklap kunnen en moeten geven. Ahmad Mendes Moreira had de beste kans. Oog in oog met de SteDoCo-goalie schoof de aanvaller de bal echter tot ontzetting van de Excelsior M supporters (in zeer grote getale naar Hoornaar afgereisd) naast het doel in plaats van tussen de palen.

Stephan Kruithof pakte nog net voor zijn wissel een gele kaart en werd vervangen door Sefa Kurt. Niet veel later kwam ook Kevin Dercks in de ploeg; hij verving Vincent van Dorp.

In die periode, waarin ook nog Vincent v.d. Berg plaats moest maken voor Daniel Furtado Oliveira, was het, net als in de eerste helft, niet bijzonder wat beide ploegen voorschotelden.

SteDoCo kon niet, Excelsior M geloofde het wel.

Toch zou de wedstrijd nog een derde treffer opleveren en ook deze was voor Excelsior M.

Vlak voor tijd schoot Niels Redert uit een corner de bal naast de geklopte SteDoCo-keeper. Op de lijn bracht Erik de Kruijk redding maar deed dat wel met zijn handen.

Scheidsrechter van der Eijk kon niets anders doen dan de man een directe rode kaart voorhouden en de bal op de stip leggen. Aanvoerder Niels Redert schoot de bal onberispelijk binnen waardoor Excelsior M uiteindelijk met 1-3 aan het langste eind trok.

Een prima overwinning voor de Maassluizers die nu echt mee gaan doen om de titel. Katwijk is binnen bereik. Volgende week komt Scheveningen op bezoek. Gaan we voor nr. 20 op een rij?