Excelsior M heeft uitstekende zaken gedaan. HHC, dat voor aanvang van de wedstrijd 1 puntje boven de ploeg van Jeroen Rijsdijk op de ranglijst was terug te vinden, werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Een knappe overwinning die uiteindelijk nog ruim uitviel. Kevin Vink was met twee treffers “man of the match”.’

Zelden zal Excelsior M zo goed uit de startblokken zijn gekomen. Al in de 2e minuut schoot Vincent v.d. Berg, na goed voorbereidend werk van Jeremy Moreno, zijn ploeg op schitterende wijze naar een 1-0 voorsprong. Een geweldige opsteker voor de Tricolores die op jacht gingen naar de tweede treffer. Daan Blij was gevaarlijk met een krul van afstand maar gedragen door de wind zeilde de bal net naast de verkeerde kant van de paal.

Het bleek uitstel van executie want in de 17e minuut vergrootte de thuisploeg haar voorsprong. Robin van der Ende kopte knap een uittrap van keeper Sander Danes op de schoen van Vincent v.d Berg die op zijn beurt Kevin Vink bediende. Met een heerlijke schuiver in de linkerbenedenhoek rondde Kevin knap af en bracht daarmee zijn ploeg in een zetel (2-0).

Waar iedereen verwachtte dat HHC nog voor rust een “fiks pak rammel” zou krijgen was dat niet het geval. Excelsior M nam gas terug in plaats van een tandje bij te zetten. HHC mocht het spel maken maar de ploeg van Gert Jan Karsten kon geen vuist maken. Het aanvalsspel was te voorspelbaar en dus kwam Jean Paul van Leeuwen niet in gevaar.

Vlak voor rust moest hij wel handelend optreden op een mooie knal van Rens van Benthem. Met een katachtige reactie ranselde de Excelsior M doelman de bal schitterend uit de rechterbovenhoek. Met een 2-0 stand in Maassluis voordeel zochten beide ploegen de thee op.

In het tweede bedrijf viel er tot aan 75e minuut weinig te genieten. HHC had veruit het meeste balbezit maar net als voor rust kon de ploeg geen gaatje in de Maassluis-defensie vinden. Toch kwam HHC terug in de wedstrijd. Invaller Sargon Gouriye bracht met een schitterende treffer de 2-1 op het bord waardoor de spanning in de wedstrijd opeens terug was.

Excelsior M, dat in de tweede helft moeite had om een vlotte combinatie op het natte veld te leggen, rechtte de ruggen. Invaller Dean van Ooijen werd de smaakmaker in de laatste tien minuten. Hij was het die na een heerlijke combinatie met Daan Blij de bal keurig bij Kevin Vink wist te krijgen. De lange spits was slim uit de dekking weggelopen en ronde met rechts (!) knap af (3-1).

Daarmee was de wedstrijd beslist. Daar waar HHC nog even hoop had om langszij te komen kreeg het nu de spreekwoordelijke nekslag te verwerken. In de slotminuten mocht ook Tobias Kleijweg nog een treffer achter zijn naam laten schrijven en weer was het op aangeven van Dean van Ooijen. De goal van Tobias was overigens een fraai staaltje van doorzettingsvermogen!

Volgens Jeroen Rijsdijk is de uitslag vooral te danken aan het collectief en daar is geen woord aan gelogen. Het moet voor de trainer heerlijk zijn om met een kwalitatief gelijkwaardige selectie te werken. Natuurlijk is het zuur om als speler op de bank te beginnen; iedereen wil aan de aftrap staan. Maar als je dan toch minuten mag maken kun je maar beter je voeten laten spreken. Walter Bennet, Niels Redert en Dean van Ooijen deden het met verve!

Door de overwinning passeert Excelsior M de ploeg uit Hardenberg en maakt het een klein sprongetje naar boven. De 5e plaats op de ranglijst is een feit en daar mogen we met elkaar best trots op zijn. Overigens.. We zijn in eigen huis in dit seizoen nog altijd ongeslagen!