Excelsior M heeft zichzelf een uitermate goede dienst bewezen. In een zeer aantrekkelijke derby tegen Barendrecht “werd na 90 minuten uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind getrokken.

Niels Redert was de “gevierde man” door twee penalty’s (!) binnen te schieten maar ook met een direct rode kaart voortijdig de wedstrijden te verlaten.

In de beginfase had de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk het beste van het spel. Veel balbezit maar Barendrecht wachtte geduldig af. Na verloop van tijd verloor Excelsior M de grip op het middenveld en het was Joey Jongman die voor het eerst gevaarlijk kon worden. Beide ploegen probeerden te voetballen; kozen altijd de voetballende oplossing en dat resulteerde tot (kleine) kansjes voor beide ploegen. De beste kans was voor Jeremy Moreno toen hij in de 27e minuut alleen op doelman van Splunter kon afgaan maar zijn inzet was te slap en werd uiteindelijk tot corner verwerkt die niets opleverde. Barendrecht daarentegen was ook dichtbij de openingstreffer toen Daniel Esajas de buitenkant van de paal raakte. De wedstrijd golfde op en neer toen Niels Redert in de zestien in de ogen van scheidsrechter van Wijk onjuist werd geattaqueerd. De daaropvolgende strafschop werd door Niels onberispelijk binnen geschoten (1-0).

In de tweede helft was het al na 1 minuut gelijk. Een corner vanaf de rechterkant genomen werd door de verder uitstekend keepende Jesper Leerdam onvoldoende verwerkt zodat Daniel Esajas kon binnen schieten (1-1). Een treffer die overigens met dank aan de grensrechter werd gegeven want scheidsrechter van Wijk liet in eerste instantie doorspelen..

In de 53e minuut was het Kilian Berkhout die met een fraaie passeerbeweging in de zestien zijn tegenstander passeerde. Licht contact met de Barendrecht verdediger Jeffrey Aarts bracht hem ten val en scheidsrechter van Wijk twijfelde niet. Penalty en een rode kaart voor de Barendrecht-verdediger die volgens velen de bal speelde. Rood voor Aarts en een 2e penalty door die Niels Redert feilloos werd binnen geschoten (2-1).  In de navolgende minuten had scheidsrechter van Wijk de handen vol en besloot Niels Redert van het veld te sturen door een simpele overtreding met direct rood te bestraffen.

Beide ploegen  gingen met 10 man vrolijk verder. Excelsior M benutte de geboden ruimte echter te weinig om definitief afstand te nemen. Intussen strooide scheidsrechter van Wijk met de nodige gele kaarten waar soms rood maar ook geen kaarten getrokken hadden hoeven worden.

Barendrecht kwam via Danny Monster bijna tot de gelijkmaker maar zijn schot van afstand belandde op de paal. Aan de andere kant zag ook Ahmad Mendes Moreira zijn inzet op de paal belanden.

Het moet gezegd worden dat Excelsior M zich in de laatste minuten uiterst professioneel gedroeg. Een voetballend oplossing of de tijd in het voordeel deed zijn met daarin vooral een hoofdrol voor Kevin Vink die daarmee zijn ploeg een geweldig voordeel bezorgde.

Met 4 minuten blessuretijd wist Barendrecht niet meer gevaarlijk te worden en behaalden de Tricolores opnieuw een resultaat waarvan niets op af te dingen viel.

Tien (!!) wedstrijden ongeslagen met een gedeelde 5e positie op de ranglijst is de tussenbalans die moet worden opgemaakt na 16 wedstrijden. Wie had dat verwacht.

Nu is het in de komende weken even stoom afblazen. Genieten van een welkome rustpauze en toewerken naar de tweede helft van dit seizoen. De ploeg gaat zich in Spanje voorbereiden!.

Op zaterdag 16 januari 2016 gaan we verder met een uitwedstrijd tegen Capelle.

Voor nu is het even pas op de plaats. Namens uw verslaggever fijne feestdagen en een mooi 2016