Excelsior M heeft in haar thuiswedstrijd tegen GVVV een 1-1 gelijkspel weten te behalen. Tegenstander GVVV, getraind door ex-Excelsior M trainer John de Wolf, kwam in de eerste helft op voorsprong maar vlak voor rust wist Daan Smith uit een corner de gelijkmaker binnen te schieten.

In de tweede helft kwam Excelsior M al snel met 10 man te staan toen Adair Veiga Lopes zijn 2e gele kaart (en dus rood) kreeg voorgeschoteld. GVVV drong aan maar de trotse landskampioen hield stand. Een zwaar bevochten puntendeling in een enigszins teleurstellende wedstrijd.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Excelsior M zag in de afgelopen week aanvoerder Niels Redert niet op tijd hersteld van zijn wreefblessure; ook Elson do Rosario Almeida en Vincent v.d. Berg ontbraken aan de aftrap. Een puzzel dus voor Jeroen Rijsdijk die een basisplaats had bedongen voor Sefa Kurt (middenveld), Kevin Vink (spits) en Michael Poeljes (rechtsback). In de beginfase zoals gezegd twee afwachtende ploegen waarin langzamerhand GVVV het betere van het spel verwierf zonder overigens echt gevaarlijk te worden.

Adair Lopes Veiga werkte hard en zag zijn inzet in de 14e minuut beloond met een gele kaart van scheidsrechter Cairo (gestrekt been inkomen). Extra tegenvaller voor de toch al gehavende ploeg van Rijsdijk was het vroegtijdig uitvallen van Kilian Berkhout. Met een hamstringblessure moest Kilian in de 19e minuut naar de kant. De wissel liet even op zich wachten en was indirect de oorzaak dat Excelsior M op achterstand kwam. Een voorzet vanaf de linkerkant kwam hoog voor waar iedereen de bal liet voor wat ie was; ook Kevin Vink bij de tweede paal die zich niet bewust was van de in zijn rug staande Martin van Eck. Die kopte de bal verrassend in de verre hoek en bracht daarmee zijn ploeg op een op dat moment verdiende 0-1 voorsprong.

Bij de aftrap alsnog de noodzakelijke wissel; Daniel Furtado Oliveira kwam binnen de lijnen voor Kilian Berkhout. Vanaf de 35e minuut kantelde de wedstrijd. Excelsior M kreeg grip op de ploeg uit Veenendaal en was een aantal keren gevaarlijk. In de 37e minuut was het Daan Smith die uit een corner van dichtbij de bal langs doelman Jansen kon schieten waardoor de stand weer in evenwicht werd gebracht (1-1). De rust brak aan met een gelijke stand. GVVV was in het eerste half uur de bovenliggende partij; Excelsior M in de fase voor de thee.

In het tweede bedrijf begonnen beide ploegen zonder wissels. In de 54e minuut een hoofdrol voor scheidsrechter Cairo die in een omhaal van Adair Lopes Veiga een tweede gele kaart zag en dus de frêle aanvaller van het veld stuurde. Een discutabele beslissing die wat Excelsior M betreft pijn deed. De ploeg kwam met 10 man te staan en was vanaf dat moment niet meer aanvallend maar behoudend.

Dat kwam de wedstrijd niet ten goede. Excelsior M verdedigde; GVVV viel aan maar wist geen uitgespeelde kansen te creëren. De beste kans van de wedstrijd was overigens voor de Tricolores toen Daniel Furtado Oliveira in de 75e minuut oog in oog kwam te staan met keeper Jansen van GVVV. De kleine aanvaller stuitte tot ontzetting van de Maassluise supporters op de benen van Jansen en hielp daarmee indirect GVVV in het zadel om nog eens extra gas te geven. Een aantal hachelijke momenten voor de goal van Jean Paul van Leeuwen tot gevolg met een kopbal op de deklat van Patrick Heesakkers als meest in het oog springende moment. Er vielen nauwelijks of geen kansen te noteren voor de landskampioen die uiteindelijk met veel strijd en inzet de stand in evenwicht wist te houden (1-1).

Al met al een uitslag waar vooral de ploeg van Jeroen Rijsdijk blij mee kon zijn. John de Wolf moet ongetwijfeld teleurgesteld richting Veenendaal zijn afgereisd want zijn ploeg had meer verdiend.

Zaterdag a.s. gaat de competitie verder met een uitwedstrijd tegen Jong AZ dat verrassend Kozakken Boys in eigen huis met 2-4 wist te verslaan.

De wedstrijd in Alkmaar vangt aan om 18.00 uur