Excelsior M zag in de uitwedstrijd tegen TEC geen kans om de volle winst mee naar Maassluis te nemen. Na een 1-0 achterstand was het Smally Lake die de gelijkmaker op het bord bracht. Beide ploegen probeerden aanspraak te maken op de winnende, waar TEC in de 89e minuut dacht deze te bewerkstelligen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.

Tiel, dit weekend in de ban van “Appelpop” was the place to be voor vele festivalgangers die waarschijnlijk meer genoten zullen hebben van de muziek dan de toeschouwers op sportpark de Lok van de wedstrijd. Slechts 150 toeschouwers omzoomden het prachtige en goed bespeelbare veld waarvan minimaal de helft uit Maassluis kwam.

Zij zagen Excelsior M in dezelfde opstelling aantreden als tegen De Treffers en Sparta Rotterdam. TEC, met 1 uit 2 niet goed gestart, is nooit een lekkere tegenstander voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk en ook vandaag had de ploeg het moeilijk. Zeker in de eerste helft waarin Excelsior M bijzonder matig acteerde. Het kon nauwelijks gevaarlijk worden. De strijd werd vooral gestreden op het middenveld en daar was de ploeg van trainer Gery Vink de betere. Op de vleugels kwam het regelmatig gevaarlijk door maar het moet ook gezegd worden dat het niet echt gevaarlijk werd voor de neus van Jean Paul van Leeuwen. Diezelfde doelman kon echter in de 27e minuut alsnog de gang naar het net maken. Een corner van TEC werd onvoldoende verwerkt waardoor de bal plotseling achter van Leeuwen lag. Volgens de speaker van dienst een eigen treffer van Excelsior M, doch het was voor uw verslaggever niet te zien wie dit was (naar later bleek was het Sefa Kurt die de bal uiteindelijk in het eigen doel werkte). Tot aan de rust probeerde Excelsior M nog wel de gelijkmaker te forceren maar het spel was te voorspelbaar waardoor TEC met een 1-0 voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken.

In de tweede helft bracht Jeroen Rijsdijk Daan Blij aan de aftrap. Hij verving Niels Redert. Daarmee kwam er meer creativiteit in de ploeg wat het spel absoluut ten goede kwam. Excelsior M zocht veelvuldig de aanval en dat werd beloond toen Smally Lake een heerlijke steekbal van Stephan Kruithof kon binnenschieten (1-1). De Tricolores hadden in het eerste kwartier na rust genoeg kansen om op voorsprong te komen maar telkens stond keeper van der Sman op de goede plaats. Scheidsrechter van der Pol had tot twee maal toe de mogelijkheid Excelsior M een elf meter toe te kennen maar de man in het geel vond beide keren de overtreding te licht om de bal op te stip te leggen. In de 27e minuut van de tweede helft was de overtreding van keeper van der Sman op Vincent v.d. Berg volgens velen van dien aard dat de bal op de stip had gemoeten maar ook deze keer was van der Pol resoluut in zijn beslissing.

In de slotfase was het voor beide doelen nog dermate hectisch dat een van de ploegen met de overwinning had kunnen strijken. TEC was daar het meest dichtbij. Vlak voor tijd maakte Jean Paul van Leeuwen op fantastische wijze een vrije trap onschadelijk maar was een minuut later kansloos op een inzet van een van de TEC-spelers. Het Tielse publiek stond op de banken, de speaker ging uit zijn dak en het scorebord wees meteen de 2-1 aan voor de thuisploeg! Maar tot ontzetting van TEC werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd waardoor uiteindelijk de wedstrijd met een 1-1 stand werd afgesloten.

Daarmee blijft de ploeg van Jeroen Rijsdijk ongeslagen maar ziet het langzaam ploegen als Katwijk, IJsselmeervogels en HHC Hardenberg verder uitlopen.  Volgende week zaterdag wacht er opnieuw een uitwedstrijd en ook dan wordt er pas om 18.00 uur afgetrapt. Tegenstander is dan Achilles ’29 uit Groesbeek.