Excelsior M heeft door een gelijkspel tegen concurrent Kozakken Boys nog altijd zicht op het kampioenschap in de Topklasse zaterdag. In een zinderende slotfase was het invaller Dean van Ooijen die voor de verdiende gelijkmaker zorgde. Katwijk is nu koploper! Volgende week zaterdag valt op de allerlaatste speeldag de beslissing.

Excelsior M begon op een zeer druk bezocht sportpark Dijkpolder goed in dezelfde opstelling als een week ervoor toen DVS ’33 aan de zegekar werd gekoppeld.

Met geconcentreerd spel, voorzichtig druk naar voren maar vooral ook zeer behoedzaam voor de counter van de Werkendammers werd er in de beginfase nauwelijks voor gevaar gezorgd voor de goal van doelman Maik van den Kieboom die overigens ook zijn ploeg behoudend zag spelen.
Het gevolg was een schaakspel van beide ploegen; Excelsior M misschien optisch de betere van Kozakken Boys maar nooit echt gevaarlijk voor de goal. Het was een beslissing van de warrig fluitende scheidsrechter Droge die de wedstrijd deed ontploffen. Vincent v.d. Berg werd van achter ongelukkig aangetikt binnen de zestien dus werd het een elfmetertrap die vervolgens door aanvoerder Niels Redert werd gemist. Maik van den Kieboom redde en behoedde zijn ploeg ook in de rebound voor een achterstand.

Een uitgelezen kans voor de Tricolores ging daarmee verloren waardoor de kleedkamer met een 0-0 stand werd opgezocht.

In het tweede bedrijf was Excelsior M de betere maar kon nooit gevaarlijk worden. Kozakken Boys kwam zelfs in de 54e minuut op voorsprong. Medhanie Redie Habtemari strafte een verdedigende fout genadeloos af door de bal diagonaal langs Jean Paul van Leeuwen in de verre hoek binnen te schieten. Een geweldige optater voor Excelsior M dat zeker in de daarop volgende fase een aangeslagen indruk maakte. Het probeerde wel maar het spel was te voorspellend. Anderzijds was daar het vertragende en oh zo vervelende spel van Kozakken Boys dat het ritme van Excelsior M opbrak. De vooraf zo bewierookte scheidsrechter Droge was in die fase zeker niet op z’n best. De man in het geel liet zich in meerdere situaties om de tuin leiden door het geroutineerd verdedigende Kozakken Boys. Het spel werd van Excelsior M werd er daardoor niet beter op en leidde zelfs tot de nodige irritatie. Daarvoor waren overigens beide ploegen verantwoordelijk maar het leidde gelukkig niet tot excessen.

Trainer Jeroen Rijsdijk wisselede Vincent v.d. Berg en Stephan Kruithof voor resp. Dean van Ooijen en Kevin Dercks. Ook zij konden geen potten breken en dus leek alles uit te draaien op een deceptie voor Excelsior M. Tot in de 92e minuut Dean van Ooijen attent reageerde op een voorzet vanaf rechts en binnen kon schieten (1-1).

Sportpark Dijkpolder schudde op haar grondvesten! Excelsior M probeerde nog de overwinning naar zich toe te trekken maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een puntendeling.

Het verloor in de slotseconden nog Sefa Kurt die met een 2e gele kaart voortijdig de kleedkamer mocht opzoeken. Een smet op de wedstrijd waarin Excelsior M het niveau van vorige week helaas niet wist te benaderen.

Op de andere velden won Katwijk zoals verwacht van SteDoCo (0-2) en kwam HHC Hardenberg niet verder dan 2-2 tegen FC Lisse.

Daardoor valt op 14 mei de beslissing. Excelsior M moet naar Spakenburg en moet winnen. Het is dan afhankelijk van de absolute kraker: Katwijk – HHC Hardenberg.

Wat een bizarre ontknoping gaat dat worden! De ploeg heeft uw steun in Spakenburg hard nodig en dus is het aan u om aan de Westmaat het complex Rood – Wit en Blauw te kleuren.

En dan maar afwachten wat er in Katwijk gebeurd…….