Spelen op gewoon gras zorgt soms voor de meest bizarre situaties op een voetbalveld. Zo ook op het moeilijk te bespelen hoofdveld van Rijnsburgse Boys. Een “polletje” was de oorzaak dat Tobias Kleijweg de schlemiel van de wedstrijd werd. Mede door zijn “slippertje” besliste Jeffrey Jongeneelen al voor rust de wedstrijd door zijn ploeg naar de 2-1 winst te schieten.

Net als in de wedstrijd tegen HHC Hardenberg begon Excelsior M heel goed aan de wedstrijd en kwam het al in de 5e minuut op voorsprong. Op een voorzet van Robin van der Ende kopte Kevin Vink de bal goed in en was Jeremy Moreno bij de tweede paal er als de kippen bij door in de rebound de bal hoog in het dak binnen te schieten (0-1).

Rijnsburgse Boys liet het er niet bij zitten en zette aan; Excelsior M verdedigde zorgvuldig en kwam nauwelijks in de problemen totdat Tobias Kleijweg een ongelukkige fase tegemoet ging. Daar waar simpel uitverdedigen de enige optie was probeerde de stand-in voor de nog altijd geblesseerde Daan Smith het voetballend op te lossen. Bij die actie verloor hij de bal aan Jeffrey Jongeneelen die met de bal het strafschopgebied in ging. De herstelactie van Tobias was vervolgens niet volgens de regels met een terechte strafschop (en geel) tot gevolg. Aanvoerder Wesley Goeman had geen enkele moeite met de elfmetertrap waardoor het in de 15e minuut weer gelijk werd (1-1).

Vanaf dat moment voerde Rijnsburgse Boys de druk verder op waardoor Excelsior M zich veelal moest beperken tot verdedigen. Felle duels werden uitgevochten, waarbij er over en weer de nodige overtredingen werden gemaakt. Scheidsrechter Smit onderscheidde zich in die fase door vooral in het voordeel van de thuisclub te fluiten zonder dat deze tot vervelende consequenties leidde. Wel werd in die fase vooral Tobias Kleijweg bij nagenoeg elk duel als zondebak gezien en werd hij “rijp voor rood”. Zijn (gedwongen) wissel kwam echter nadat hij voor de 2e keer in de wedstrijd in de fout ging. Bij een poging de bal aan te nemen was er een “polletje” dat hem noodlottig werd. Tobias verloor simpel de bal aan Jeffrey Jongeneelen die ongehinderd op doelman Jean Paul van Leeuwen af kon stomen. Natuurlijk kon Tobias de overtreding niet maken want dat had hem onherroepelijk op rood komen te staan. Feit was wel dat daardoor de Rijnsburg-aanvaller ongehinderd de 2-1 mocht binnenschieten! Rijsdijk wisselde alsnog de ongelukkige Kleiweg voor Michael Poeljes om verder leed te voorkomen. Excelsior M was zichtbaar aangeslagen door de achterstand en kon voor rust geen vuist meer maken, waardoor de thee met een 2-1 achterstand werd opgezocht.

Direct na rust kon, mede door het slechte veld, de nog maar net ingevallen Michael Poeljes de kleedkamer weer op zoeken toen ook hij geblesseerd moest afhaken. Rijsdijk werd zodoende gedwongen een 2e wissel toe te passen en bracht Walter Bennet binnen de lijnen.
Het was Rijnsburgse Boys dat bijna op een 3-1 voorsprong wist te komen maar een schitterend schot van uitblinker Jongeneelen belandde buiten bereik van Jean Paul van Leeuwen op de paal.
Vanaf dat moment was het Excelsior M dat de wedstrijd naar zich toe wist te trekken.

Rijnsburgse Boys moest achteruit en grossierde in overtredingen. In vele gevallen zag scheidsrechter Smit er geen heil in om daarvoor te fluiten. Dat deed hij wel in de 70e minuut, toen aanvoerder Wesley Goeman een sterk staaltje van “matenaaierij” liet zien.
Hij hield de bal in zijn bezit nadat Excelsior M een vrije trap werd toegekend. Kevin Vink ontfutselde hem de bal waarna Goeman het nodig vond om luid schreeuwend naar de grond te gaan. Een opstootje tot gevolg en voor Kevin Vink een gele kaart als gevolg. Een belachelijke gele kaart, aangesmeerd door een tegenspeler die met zijn ervaring toch beter had moeten weten…Hoe dan ook; het was wel slim wat Rijnsburgse Boys in die fase aan de dag legde.

Gesteund door het fel meelevende publiek werden veel duels gewonnen, waardoor het voor de Maassluizers nagenoeg onmogelijk werd de gelijkmaker binnen te schieten. De roep aan Maassluise zijde om een strafschop was groot toen Vincent v.d. Berg in de zestien naar beneden werd getrokken maar de leidsman paste de voordeelregel toe die niets opleverde!

In de slotminuut werd het bijna nog gelijk maar de inzet van Kevin Vink en in de rebound van ???? werden op de doellijn gekeerd.
Een zure nederlaag voor de Tricolores die gezien het spelbeeld onverdiend te noemen valt. Echter; Rijnsburg wist simpelweg 1x meer het net te vinden dan de Maassluizers, kwamen goedkoop aan de treffers maar dat is alleen voor de statistieken interessant. De ploeg zakt door de nederlaag een aantal plaatsen op de ranglijst en moet zich zaterdag a.s. tegen FC Lienden maar herpakken. Gezien het spel van de laatste weken moet het daar zeker toe in staat zijn.