Blije gezichten afgelopen zaterdag bij het laatste fluitsignaal in Hendrik-Ido-Ambacht. Dankzij een 3-4 zege klom Excelsior M een plekje op de ranglijst en staat het nu virtueel op een veilige plaats. Een plaats waar iedere Tricolore aan het einde van het seizoen blij mee zou zijn. Zo ver is het echter nog lang niet. Excelsior M zal de opmars verdere gestalte moeten geven om weg te blijven van de onderste plaatsen, te beginnen met a.s. zaterdag.

Een makkelijke klus zal dat niet worden. Tegenstander Kozakken Boys draait namelijk een prima seizoen waarbij de titel niet ondenkbaar is. Met een vijfde plek en slechts vier punten achterstand op de koploper is er immers van alles mogelijk. En dat is knap want de ploeg van trainer Rick Adjei verloor afgelopen zomer namelijk dragende krachten als Ahmed el Azzouti en Gwaeron Stout. Dit op het eerste gezicht zware verlies werd echter prima opgevangen met o.a. ex-prof en eenmalig international Royston Drenthe.

En toch was er tijdens de onderlinge ontmoeting, eerder dit seizoen, weinig te merken van een kwaliteitsverschil. Sterker nog, zoals wel vaker dit seizoen, domineerde Excelsior M grote delen van de wedstrijd maar vergat het te scoren. Na een tweede gele kaart van Sefa Kurt boog Excelsior M vervolgens in de slotfase alsnog en keerde het puntloos huiswaarts. Een zuur resultaat maar wel een wedstrijd die laat zien dat de Tricolores niet kansloos hoeven te zijn tegen een tegenstander van formaat.

En dus is ‘gewoon’ denkbaar dat Excelsior M zaterdag de punten in eigen huis weet te houden en zo weer een stapje zet richting lijfsbehoud. Het zal dan wel beter moeten dan de editie van vorig seizoen. Toen werd het 0-1. Matchwinner werd Ahmed el Azzouti door vroeg in de wedstrijd vanaf de strafschopstip raak te schieten.

Of er dit jaar weer strafschoppen worden gegeven is aan scheidsrechter M. Vos. Hij blaast om 14:30 voor het eerst op zijn fluitje.