Excelsior Maassluis is in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen tegen een enorme zeperd opgelopen. Op bezoek bij Jong FC Volendam werd er met duidelijke cijfers verloren van de promovendus in de Tweede Divisie. Na 90 minuten stond er een pijnlijke 4-1 eindstand op het scorebord. Een uitslag die wellicht nog hoger had kunnen uitvallen.

In het eerste gedeelte van de eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht voor het team van hoofdtrainer Dogan Corneille. Excelsior Maassluis dicteerde en had veelvuldig balbezit op de helft van Jong FC Volendam. De ruim 300 aanwezige toeschouwers – waarvan een groot gedeelte afkomstig uit Maassluis – zagen de tricolores dan ook terecht op voorsprong komen in deze fase. Daan Blij faalde na 17 minuten niet vanaf elf meter nadat debutant Soufian Charraoui kort daarvoor onrechtmatig onderuit was gehaald in het strafschopgebied.

Iedereen die vervolgens dacht dat Excelsior Maassluis een gemakkelijke middag zou tegemoet gaan in het zonovergoten Volendam kwam bedrogen uit. Snel na de openingstreffer kwam de thuisploeg namelijk al op gelijke hoogte toen de bal voor het doel werd gegooid en Martijn Kaars het luchtduel met Daan Smith won. De bal verdween vervolgens buiten bereik van Jean-Paul van Leeuwen in de verre hoek (1-1).

Excelsior Maassluis was van slag en was het na de gelijkmaker helemaal kwijt. Jong FC Volendam profiteerde hier gretig van en kwam nog binnen het half uur op voorsprong. De oranjehemden kregen alle ruimte van Excelsior Maassluis en via een geweldige aanval met een knappe steekpass kon Youssef Blel uiteindelijk simpel afronden (2-1). Dat het uiteindelijk slechts 2-1 bij rust stond was te danken aan Jean-Paul van Leeuwen. De doelman redde in een 1 op 1 situatie met Martijn Kaars knap en zorgde dat de wedstrijd niet al in de eerste helft gespeeld was.

In de tweede helft ging Excelsior M op jacht naar de gelijkmaker. Hier leek Vincent van den Berg na 50 minuten ook op weg naar te zijn maar de aanvaller werd net vlak voor het strafschopgebied als doorgebroken spelers neergehaald. Scheidsrechter Timmer vond het echt niets en liet vrolijk doorspelen. Nadat Sekou Sylla na bijna een uur spelen zijn afstandsschot rakelings langs de kruising zag gaan werd de wedstrijd in de 72e minuut definitief beslist. Een zeer makkelijk gegeven strafschop – invaller Etienne Muishout had heel even contact met Victor van Montfort – werd genadeloos binnengeschoten door Roy Tol (1-3).

Vijf minuten later kregen de bezoekers wederom een tegendoelpunt te verwerken. Waar Jean-Paul van Leeuwen eerst nog kon redden op een schot van Youssef Blel was de doelman in de rebound alsnog verslagen door de inzet van Taye Lee. In de slotfase was Jong FC Volendam nog dichtbij de 1-5, maar de lat stond voor Blel een treffer in de weg.

Een grote deceptie voor Excelsior Maassluis dat zich uiteraard een hele andere wedstrijd had voorgesteld. Aanstaande zaterdag zullen de tricolores revanche willen nemen voor deze complete offday. Dit zal dan moet gebeuren in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.

Interviews:

Samenvatting

Fotoverslag
Klik hier

Jong FC Volendam – Excelsior Maassluis 4-1 (2-1)

Scoreverloop: 17. Daan Blij (pen.) 0-1, 20. Martijn Kaars 1-1, 24. Youssef Blel 2-1, 72. Roy Tol (pen.) 3-1, 77. Taye Lee 4-1.

Scheidsrechter: Luuk Timmer

Toeschouwers: 300

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Mohamed Betti, Brian Plat, Darryl Baly (79. Vasco Lo-Ning-Hing), Micky van de Ven, Kevin van Gasteren, Martijn Kaars (62. Roy Tol), Victor van Montfort, Youssef Blel, Max Veerman, Taye Lee (79. Sjors Kramer)

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof (67. Etienne Muishout), Soufian Charraoui, Daan Blij (79. Kilian Berkhout), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (76. Jeremy Moreno), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster

Geel: Brian Plat, Micky van de Ven (Jong FC Volendam) en Daan Blij (Excelsior Maassluis)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof