24 februari 2021

Piet Vis (72) overleden

Piet Vis (72) overleden

Afgelopen dinsdag bereikte ons het verdrietige bericht dat Piet Vis op 72-jarige leeftijd is overleden.

Veel mensen zullen Piet kennen als onderdeel van de ‘Vijfde colonne’, de groep oudere Tricolores die de club, en in het speciaal het eerste elftal, op de voet volgt. De basis voor deze sterke band met onze vereniging ligt echter al in de jaren ’70, toen Piet samen met zijn (tweeling)broer Hans bij Excelsior kwam voetballen. Hij was als aanvoerder ruim 25 jaar onderdeel van het roemrijke ‘Veertiende’. Hier speelde hij samen met tal van andere bekende Tricolores.

Maar Piet was niet alleen als speler actief voor onze club. Zo was hij van 1977 tot 1993 als penningmeester deel van het hoofdbestuur. Deze lange periode als bestuurslid zorgde ervoor dat hij in 1988 tot erelid werd benoemd. Daarnaast was Piet als sponsor altijd erg belangrijk voor Excelsior. Op de voorgrond, maar ook zeker op de achtergrond als onze club het even moeilijk had.

Samen met zijn jongste broer André organiseerde hij jarenlang de traditionele Mosselavond. Hierbij stond zijn lieftallige vrouw Sulima, die in mei 2020 overleden is, steevast in de keuken. Het waren avonden vol gezelligheid waar hij en zijn voetbalvrienden volop van genoten. Met veel van deze mannen bezocht Piet de laatste jaren vrijwel alle thuis- en uitwedstrijden van het eerste elftal. Op 26 september 2020 was Piet, samen met een delegatie van de Vijfde colonne, toeschouwer bij de uitwedstrijd bij TEC in Tiel. Het was een bijzondere wedstrijd. Niet alleen vanwege het kleine aantal toeschouwers door de coronamaatregelen, maar vooral omdat het de laatste uitwedstrijd zou zijn die Piet als toeschouwer mocht aanschouwen.

Excelsior Maassluis zal in Piet Vis een oud-speler, erelid, sponsor, maar bovenal voetbalvriend moeten missen. Wij zijn Piet enorm dankbaar voor alles wat hij voor onze club gedaan heeft.

Namens iedereen van Excelsior Maassluis wensen wij zijn broers Hans en André, verdere familie, zijn vrienden van de ‘Vijfde colonne’ en andere bekenden veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.