Gepubliceerd Op: 18 april 2022

Paasweekend levert Excelsior Maassluis vier punten op

18 april 2022

Excelsior Maassluis heeft tijdens het paasweekend vier punten aan haar totaal kunnen bijschrijven. Op zaterdag werd lastige uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels verdiend gewonnen (0-2) terwijl op Tweede Paasdag de ontmoeting met TEC in een 1-1 gelijkspel eindigde.

IJsselmeervogels - Excelsior Maassluis 0-2 (0-1)
Op Sportpark De Westmaat kende Excelsior Maassluis in de traditionele moeilijke uitwedstrijd met IJsselmeervogels een droomstart. Al na acht minuten zette Kevin Ringeling de Tricolores op voorsprong. De verdediger was razendsnel bij de bal toen Gabri Urbanus de bal tegen de paal aan kopte: 0-1. Na deze vroege treffer bleef Excelsior Maassluis het team met de betere kansen. Zo leek Dave van Delft vier minuten na de openingsgoal de marge te verdubbelen. De aanvaller werkte, nadat Kevin Dercks de lat had geraakt, de bal in het doel. Van Delft deed dit echter in buitenspelpositie waardoor het doelpunt werd geannuleerd.

Ook in de tweede helft bleef de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille de betere van de twee en kwam kort na rust de verdiende 0-2 voorsprong op het scorebord. Een perfecte bal van Nino van den Beemt kwam bij Van Delft aan die vervolgens met een diagonaal schot IJsselmeervogels-keeper Julian Prinsen het nakijken gaf: 0-2. Naarmate de wedstrijd vorderde werd steeds duidelijk dat Excelsior Maassluis een gewonnen wedstrijd speelde. Via Vincent van den Berg en Giovanni Da Fonseca kreeg het zelfs kansen om meer treffers te scoren terwijl de verdediging van de Tricolores weinig tot niets weggaf. Na afloop stond er dan ook een terechte 0-2 eindstand op het wedstrijdformulier.

Media
Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag
TV: Klik hier voor de samenvatting
TV: Klik hier voor de reactie van Dogan Corneille

Excelsior Maassluis - TEC 1-1 (1-0)
Twee dagen later stond voor Excelsior Maassluis de thuiswedstrijd tegen TEC op het programma. Op een zonovergoten Sportpark Dijkpolder was het eerste hoogtepunt van de wedstrijd direct een hele mooie. Nino van den Beemt zag TEC-keeper Mathijs Swaneveld te ver voor zijn doel staan en besloot daardoor op schitterende wijze de bal vanaf de middenlijn over de sluitpost te schieten: 1-0.

Hierna veranderde er lang niets aan de tussenstand en had de thuisploeg als het scherper voor het doel was de wedstijd kunnen beslissen. Uit een van de spaarzame kansen die de bezoekers in de tweede helft kregen was het echter wel meteen raak. Een vrije trap van Gino Bosz leek een gemakkelijke prooi voor Jean-Paul van Leeuwen te zijn. De doelman liet het schot echter door zijn handen glippen en zag daarmee de Tielenaren op 1-1 komen.

Zoals wel vaker dit seizoen perste Excelsior Maassluis er in de laatste fase van de wedstrijd nog een slotoffensief uit en kreeg het opnieuw enkele grote mogelijkheden om het duel alsnog naar zich toe te trekken. Zo kwam Luivienno Statia na een goede combinatie alleen voor keeper Swaneveld, maar eindigde het schot van de linker vleugelverdediger op de paal. Ook toen Van den Berg een poging waagde veerde het thuispubliek op. Het schot van de aanvoerder leek in het doel te verdwijnen maar belandde uiteindelijk in het zijnet. Het duel eindigde hierdoor in een iets wat teleurstellend 1-1 gelijkspel.

Aanstaande zaterdagavond staat de volgende wedstrijd van Excelsior Maassluis op het programma. Dan spelen de Tricolores de uitwedstrijd tegen De Treffers. De aanvangstijd van dit duel is om 18.00 op Sportpark Zuid in Groesbeek.