Excelsior M zaal 1 heeft, na de nipte overwinning op Oliveo, opnieuw drie punten gepakt. Schipluiden was het slachtoffer en werd met 6-2 naar huis gestuurd. Een uitblinker was niet te benoemen, Excelsior M speelde als team ijzersterk en kan, als het deze vorm vasthoudt, iedere tegenstander verrassen.

Excelsior M was gebrand op revanche tegen de geel-blauwen uit Schipluiden. Eerder dit seizoen werd er onnodig verloren nadat Excelsior M halverwege de wedstrijd nog voor stond. Bovendien kon met een zege definitief aansluiting worden gevonden met het linker rijtje, een plek waar Excelsior M graag staat aan het einde van het seizoen.

Excelsior M begon scherp, creëerde meer kansen maar ondervond dat voetbal lang niet altijd eerlijk is. Na 10 minuten stond er een 0-2 achterstand op het bord dankzij twee spaarzame, wat gelukkige counters van Schipluiden. Excelsior M, dat dus goed was gestart, rechtte echter de rug en maakte via Rick Andreae de verdiende aansluitingstreffer: 1-2. De wedstrijd kantelde vervolgens steeds meer naar Maassluise zijde, waardoor het slechts een kwestie van tijd leek voor de gelijkmaker erin lag.

Vlak voor rust brak een cruciale fase aan. Schipluiden kwam met een man meer te staan omdat keeper Niels Berrevoets de bal nét buiten zijn gebied met zijn handen tegenhield en daarvoor een gele kaart ontving. Een tijdstraf dus voor Niels en veldspeler Dani Gonzalez (met een rijk keepersverleden op het veld) tijdelijk in het doel. Schipluiden dacht zo voor rust te kunnen uitlopen maar kreeg juist het deksel op de neus. Dani Gonzalez pakte de resterende vrije trap, had later nog een mooie redding en zorgde met een snelle spelhervatting ervoor dat Rick Andreae, met een man minder, de gelijkmaker binnenschoot. Zo werd het vlak voor rust 2-2 en had Excelsior M, dat de fase waarin het in ondertal stond uitstekend verdedigde, de hele tweede helft om de wedstrijd definitief te beslissen.

De tweede helft begon gelijk opgaand en zowel Excelsior M als Schipluiden kregen kansen. Keeper Niels Berrevoets hield zijn ploeg in deze fase met enkele goede reddingen op de been. Omdat goals in eerste instantie uitbleven, bleef het uitermate spannend wie van de ploegen de voorsprong zou nemen. Het was uiteindelijk Excelsior M dat dit deed toen Tom Sprong het eindstation was van een prachtige, snel uitgevoerde counter. Deze bevrijdende goal gaf Excelsior M vleugels. Niet veel later maakte opnieuw Tom Sprong er namelijk met een droge knal 4-2 van en leek Schipluiden gebroken. De geel-blauwen kregen nog enkele kansjes maar het heilige vuur doofde langzaam. Excelsior M rook bloed en liep via Jesse van Gastel en Dani Gonzalez uit naar 6-2.

Een mooie zege dus opnieuw voor de Tricolores die de komende weken veel wedstrijden spelen tegen ploegen die lager op de ranglijst staan. Uiteraard is dit geen enkele garantie voor punten, wél is het een mooie kans een serie overwinningen neer te zetten en de huidige positie in de middenmoot te ontstijgen.