Excelsior M heeft in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg, een van de ploegen die mee wil doen om promotie naar de tweede divisie, een onverwachte overwinning geboekt. Kevin Vink was uiteindelijk verantwoordelijk voor de drie punten. Zijn kopbal was er een om in te lijsten en bracht Excelsior M naar de tiende plek op de ranglijst.

In de eerste minuten was HHC Hardenberg de betere partij en had zomaar in de allereerste minuut op voorsprong kunnen komen toen een volley van de aanvoerder van HHC maar net over het doel van Jean Paul van Leeuwen verdween. Excelsior M had in de beginfase weinig of niets in te brengen tegen de ploeg uit het oosten van het land. De aanvalslinie van HHC was zeer beweeglijk; wisselden constant van positie en bezorgden de verdediging van de Tricolores veel problemen.

Excelsior M speelde zich gaandeweg het eerste bedrijf onder de druk van HHC Hardenberg uit, maar kon eigenlijk nooit gevaarlijk worden. Het moest het hebben van kleine overtredingen op de helft van Hardenberg om gevaarlijk te worden maar telkens leverden deze stilstaande situaties weinig op. Tot de 28e minuut, toen Stefan Kruithof mocht afdrukken op de rand van de zestien. Zijn trap belandde uiteindelijk in de rechterbovenhoek. Keeper Sander Danus zat er nog even aan maar kon niet voorkomen dat de bal in de winkelhaak verdween (1-0).

Excelsior M koesterde de voorsprong maar werd gaandeweg achteruit getrokken. Hardenberg kwam op gelijke hoogte toen in de 31e minuut aan de rechterkant slecht werd geanticipeerd op de opkomende back die zijn voorzet door spits Philip Thies achter doelman Jean Paul van Leeuwen zag  gewerkt (1-1).  Diverse malen nadien kwam Hardenberg nog voor de goal van de Maassluizers maar telkens leidde dit tot goed ingrijpen van de Excelsior M verdediging waardoor de thee werd opgezocht met een 1-1 stand.

Na rust kwam Daan Smith in de ploeg voor Daniel Furtado Oliveira. Een omzetting die in het eerste kwartier voor veel onrust zorgde in het team van Jeroen Rijsdijk. Het was aan Jean Paul van Leeuwen te danken dat zijn ploeg in de beginfase van de tweede helft niet op achterstand kwam. Vier reddingen op rij moest de sluitpost verrichten, top opluchting van de Maassluis-aanhang.

De wedstrijd kabbelde voort met HHC als de ploeg die weliswaar het meeste balbezit had maar nooit echt gevaarlijk kon worden. Alles leek erop dat de wedstrijd naar een gelijkspel zou leiden maar voor Excelsior M pakte dat gelukkig anders uit.

De moe gestreden Ahmad Mendes Moreira werd vervangen door spits Kevin Vink. Enige weken geleden nog getergd door zijn plaats op de bank, maar vandaag super gemotiveerd om zijn trainer en de supporters te overtuigen van zijn kwaliteiten. En dat deed hij. En hoe!

Een mooie aanval over links werd door uitblinker Stephan Kruithof met de linker voor geslingerd. Exact op het hoofd van de inkomende Kevin Vink die snoeihard de voorsprong voor zijn ploeg tegen de touwen kopte (2-1). Met nog ruimschoots een kwartier te gaan was het alle hands aan dek bij de Tricolores maar uiteindelijk kwam na 93 minuten het verlossende eindsignaal van de prima leidende arbiter Bijl.

Excelsior M klimt dankzij deze overwinning naar plek 10 op de ranglijst en kan voor even deze positie koesteren. Een luxe positie maar zeker geen zekerheid om in de komende wedstrijden gas terug te nemen. Sterker nog… Met de terugkeer van diverse geblesseerde en geschorste spelers gaat er in de komende weken een lastige puzzel ontstaan voor trainer Jeroen Rijsdijk.

A.s. zaterdag is het bekeren geblazen. Dan komt streekgenoot Lyra op bezoek. Bekerwedstrijden zijn wedstrijden op zich dus alle reden om ook dan uw steun aan de Tricolores te betuigen. Aanvang wedstrijd: 14.30 uur.