Na de knappe overwinning van vorige week in de laatste minuut tegen Telstar, heeft Excelsior Maassluis Onder 21 de thuiswedstrijd tegen Be Quick met 1-2 verloren. Het team van hoofdtrainer Ivan Divkovic kwam in eigen huis nog wel op voorsprong tegen de ploeg uit het Haren, maar moest na rust toestaan dat de bezoekers er toch met de winst van door gingen.

De gasten uit het hoge Noorden begonnen sterk aan de wedstrijd en zette Excelsior Maassluis direct onder druk. Het zorgde er voor dat de Tricolores lastig konden opbouwen waardoor doelman Kenny Lipman na zeven minuten spelen besloot een achterbal lang te trappen. Deze bal kwam achter de laatste linie van Be Quick waardoor Amin Amghar vervolgens de keeper kon passeren en de bal in het doel kon schieten: 1-0. Daarna kreeg Excelsior Maassluis iets meer grip op de wedstrijd, maar Be Quick bleef gevaarlijk met enkele uitvallers. Dit leidde in de eerste helft niet meer tot doelpunten.

In de tweede helft ging het spel gelijk op. Toch wist Be Quick tien minuten na rust te profiteren van balverlies op het middenveld bij Excelsior Maassluis en scoorde ze de gelijkmaker: 1-1. Be Quick liet het spel vervolgens over aan Excelsior Maassluis en loerde op een fout. Ondanks een aantal kansen voor Excelsior Maassluis, die niet werden verzilverd, kwam in de 80e minuut die fout in de opbouw van Excelsior Maassluis waar Be Quick op zat te azen. Die werd ook direct verzilverd, waardoor de gasten er met een 1-2 overwinning vandoor gingen.

Komende zaterdag kan Excelsior Maassluis Onder 21 zich revancheren als het op bezoek gaat bij Hercules. De wedstrijd tegen de nummer tien van de ranglijst begint om 15.00 uur op Sportpark Voordorp in Utrecht.