Gepubliceerd Op: 20 maart 2022

Onder 21 boekt overtuigende overwinning op Fortuna Sittard

20 maart 2022

Tijdens de tweede speelronde van de voorjaarscompetitie heeft Excelsior Maassluis Onder 21 een knappe overwinning behaald. In de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard werd het na een 0-0 ruststand liefst 1-4 voor de ploeg van trainer Steye Jacobs. De doelpunten kwamen op naam van Dean Zandbergen (2), Juan José Lorenzo en Tygo Suisse.

In Limburg lukte het beide ploegen in de eerste helft niet om tot scoren te komen maar zagen de aanwezige toeschouwers wel een vermakelijke wedstrijd. Na de helftwissel vielen daarentegen de doelpunten wel als rijpe appelen uit de boom. Zo zette Dean Zandbergen met een bekeken schot de Tricolores op voorsprong en was diezelfde Zandbergen acht minuten later opnieuw trefzeker: 0-2.

In het verdere verloop liepen de frustraties behoorlijk hoog op bij de thuisploeg en ging Excelsior Maassluis verder met het produceren van doelpunten. Juan José Lorenzo zette de 0-3 op het scorebord en niet veel later zou ook de 0-4 vallen via een prachtige slalom en dito afronding van invaller Tygo Suisse. In de slotfase bepaalde Fortuna Sittard via een gegeven strafschop de eindstand op 1-4.

Komende zaterdag is Onder 21 vrij van competitieverplichtingen maar de week daarna staat de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur op het programma. De wedstrijd begint om 12.00 uur op het hoofdveld van Sportpark Dijkpolder.