Gepubliceerd Op: 12 maart 2022

Onder 21 begint voorjaarscompetitie met gelijkspel

12 maart 2022

Excelsior Maassluis Onder 21 heeft aan de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie een punt overgehouden. De thuiswedstrijd tegen regioploeg Alexandria'66 Onder 21 leverde veel doelpunten op en eindigde uiteindelijk in een 3-3 gelijkspel. Voor de ploeg van trainer Steye Jacobs waren Jorn Ringelberg, Ruben Monteiro Soares en Sem Klaassen trefzeker.

Na de knappe tweede plaats in de najaarscompetitie promoveerde Excelsior Maassluis Onder 21 naar de Divisie 3 en was het Rotterdamse Alexandria'66 Onder 21 de eerste tegenstander van de Tricolores. De start van het duel was allerminst goed te noemen want binnen twintig minuten stond er een 0-2 achterstand op het scorebord. In het laatste kwartier wist de thuisploeg zich knap te herstellen en zorgden Jorn Ringelberg en Ruben Monteiro Soares voor een 2-2 ruststand.

In de tweede helft lukte het vervolgens niet om de stijgende lijn door te zetten want de bezoekers namen opnieuw de leiding: 2-3. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de eerste nederlaag van de voorjaarscompetitie steeds dichterbij, maar viel in de laatste minuut alsnog de gelijkmaker via aanvoerder Sem Klaassen. In de absolute slotfase kon het nog mooier worden voor Excelsior Maassluis, maar een riante kans werd helaas gemist.

Zodoende is het eerste punt binnen en zal Excelsior Maassluis Onder 21 volgende week een uitwedstrijd spelen tegen Fortuna Sittard. De aftrap in Limburg is om 16.00 uur.