18 februari 2022

Omar El Baad ook volgend seizoen speler van Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis en Omar El Baad hebben overeenstemming bereikt over een verlening van zijn verblijf bij de club. De 26-jarige rechtervleugelverdediger, die na de zomer aan zijn derde seizoen begint bij de Tricolores, zal nu tot minimaal medio 2023 onder contract staan op Sportpark Dijkpolder.

El Baad maakte in de winter van 2020 de overstap van het Zweedse Umeå FC naar Excelsior Maassluis en werd al snel een basisspeler in de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille. De inwoner van Zoetermeer doorliep voor een groot gedeelte de jeugdopleiding van Feyenoord en verkaste hierna naar SC Cambuur waar hij zijn officiële debuut in het profvoetbal maakte.

''Ik voel me bij Excelsior Maassluis goed op mijn plek", zegt El Baad, die dit seizoen op de eerste drie duels na alle officiële wedstrijden in actie kwam. ''Doordat in onze speelwijze de nadruk wordt gelegd op het voetballende gedeelte kom ik in het team goed tot mijn recht. Daarnaast is Excelsior Maassluis een leuke en warme club waar ik na de zomer met veel plezier aan mijn derde seizoen zal beginnen."

Technisch Manager Niels Redert: "Met de verlenging van Omar hebben we de nodige ervaring in huis weten te houden. Met zijn verdedigende kwaliteiten en enorme drive naar voren op de rechterflank geeft hij een extra impuls aan de zowel de verdediging als aan de aanval. We zijn blij dat hij bij ons blijft."