Vooraf waren de verwachtingen voor deze wedstrijd hooggespannen. Immers; GVVV en Excelsior M staan al jaren garant voor interessante ontmoetingen. Deze wedstrijd had echter net zo goed af gedaan kunnen worden op papier! De wedstrijd eindigde in een (zeer) teleurstellende 0-0.

Het verslag van de wedstrijd is deze keer kort. De wedstrijd was simpelweg niet boeiend genoeg om daar veel regels aan te wijden. Beide ploegen bakten er over de volle 90 minuten weinig van. Trainer Jeroen Rijsdijk wist in zijn praatje in de businessclub te melden dat GVVV het meeste recht had op de overwinning en dat zijn ploeg te weinig had gebracht om aanspraak te maken op de overwinning.

Terugkijkend naar deze wedstrijd had hij wel gelijk. GVVV had misschien twee of drie kansen meer dan Excelsior M, maar eerlijk gezegd bracht ook de ploeg van trainer Niek Oosterlee veel te weinig. Dus stond er na 90 minuten een volkomen logische 0-0 op het scorebord.

Geen of nauwelijks kansen voor beide ploegen, slordig in balbezit aan beide kanten, weinig beleving in beide teams en dus een amusementsgehalte van niks voor de toeschouwers, die toch al niet verwend werden vanwege de kou en de wind die over sportpark Dijkpolder joeg.

Het hoogtepunt van afgelopen zaterdag was eerder het bijtekenen van de twee hoofdsponsors van de Tricolores. Zowel Euro Products als de Rabobank verlengden hun contract tot 2021. Dat was pas goed nieuws!!

Helaas kon het bescheiden feestje geen extra glans gegeven worden met een overwinning van de Tricolores, dat met het gelijkspel overigens in thuiswedstrijden dit seizoen nog altijd ongeslagen is.

Zaterdag wacht de loodzware uitwedstrijd tegen Katwijk. Die club stevent af naar de zo fel begeerde titel in de Tweede Divisie. Thuis werd het een geweldige 3-0 overwinning voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk, die daarmee Katwijk de eerste nederlaag van het seizoen toebracht. Of Excelsior M er ook in Katwijk in gaat slagen om te stunten is nog maar de vraag, maar zeker zal zijn dat er alles aan gedaan zal worden om een verdienstelijk resultaat mee naar Maassluis te nemen.

Auteur: Arie van der Ende