Nipte nederlaag in eerste competitiewedstrijd zaalvoetballers

Excelsior M zaal 1 is er niet in geslaagd de eerste competitiewedstrijd in de 2e klasse om te zetten in drie punten. Thuis tegen DSVP werd het 2-4 in het voordeel van de ploeg uit Pijnacker.

De beginfase was meteen bepalend voor het verloop van de wedstrijd. DSVP sloeg tweemaal toe volgens het recept dat Excelsior M doorgaans zelf hanteert. DSVP liet Excelsior M aan de bal en kwam er in de omschakeling pijlsnel uit. Zo stond het na tien minuten spelen 0-2 en liepen de tricolores achter de feiten aan.

Toen DSVP via een enigszins ‘lucky’ goal (een rebound kwam precies voor de voeten van een vrijstaande speler) op 0-3 kwam leek een flinke nederlaag in de maak. Excelsior M herpakte zich echter en kwam nog voor rust via Tom Sprong, die een afstandsschot van Jasper Koogje van richting veranderde, op 1-3.

De tweede helft kantelde het spelbeeld. Excelsior M jaagde fanatiek op de aansluitingstreffer en kreeg hier ook voldoende kansen voor. DSVP werd steeds meer teruggedrongen en kon in de omschakeling ook weinig meer uitrichten. De uitstekende keeper van DSVP wilde echter niet meewerken aan een herrijzing van Excelsior M. Zelfs een penalty was niet aan Excelsior M besteed.

DSVP sloeg na deze gemiste penalty wél toe waardoor het 1-4 werd en de jacht op een punt (of meer) weer een stukje zwaarder werd. Kort daarna maakte Dani Gonzalez na een prachtige individuele actie echter 2-4 en was er opnieuw hoop. Een stormloop van tien minuten zorgde ervoor dat DSVP wankelde maar niet omviel. De bal wilde er simpelweg niet in en zo bleef de stand 2-4.

Al met al een terechte maar ook enigszins onnodige nederlaag. DSVP kon leunen op individuele klasse maar met een scherp begin had Excelsior M minimaal een punt kunnen halen. Het spel in de tweede helft was echter hoopgevend voor de komende weken. Volgende week woensdag is de tweede competitiewedstrijd, opnieuw tegen een ploeg uit Pijnacker. Excelsior M mag dan op bezoek bij Oliveo proberen de eerste driepunter van het seizoen binnen te halen.