Aan het einde van het huidige seizoen zal Niels Redert zijn loopbaan als actief speler gaan beëindigen. Redert doorliep de gehele jeugdopleiding van Excelsior Maassluis en is momenteel bezig aan zijn 14e seizoen in de A-selectie. De inmiddels 33-jarige middenvelder speelde verder nooit bij een andere vereniging en kan dus met recht omschreven worden als ‘’kind van de club’’.

De reden om te stoppen met voetbal heeft vooral te maken met zijn drukke werkzaamheden en zijn gezin. ,,Ik ben inmiddels zeven jaar werkzaam voor Excelsior Rotterdam en tegenwoordig directeur van de foundation. Er ligt daar enorm veel werk.

Daarnaast wil Redert ook graag meer tijd doorbrengen met zijn gezin. ‘’Ik ben inmiddels bijna een jaar vader en ik merk aan mezelf dat ik heel graag bij mijn vrouw en kind wil zijn, iets wat erg lastig is met vier keer per week te voetballen bij Excelsior Maassluis op Tweede Divisie niveau”.

Tijdens zijn veertien seizoenen als selectiespeler maakte Redert zo’n beetje alles mee bij Excelsior Maassluis. Promotie/degradatiewedstrijden, kampioenschappen in de Hoofd- en Topklasse, het winnen van de Voetbal Rijnmond Cup, de degradatie uit de Hoofdklasse, het winnen van de Supercup, de wedstrijd om de KNVB-Beker tegen PSV en natuurlijk als absolute hoogtepunt het winnen van het Algeheel Kampioenschap bij de amateurs.

Bij de meeste gebeurtenissen in zijn carrière fungeerde Niels bovendien als aanvoerder van de ploeg. Een rol die hij met verve vervulde. Niels was en is een waar uithangbord voor de vereniging.

Ondanks het stoppen als actief voetballer zal het clubicoon, net als andere reeds gestopte clubjongens, niet verloren gaan voor Excelsior Maassluis. ‘’Momenteel vinden er verkennende gesprekken plaats met het Technisch Management Team om te kijken of er in de toekomst een rol is weggelegd rondom de hoofdmacht’’, besluit Redert.

Excelsior Maassluis dankt Niels voor al zijn jaren inzet als speler en aanvoerder van de club. Tevens zijn we blij dat zowel Niels als de club de intentie hebben uitgesproken om te kijken naar een nieuwe rol voor Niels, om binnen de club actief te blijven. Beide zullen namelijk onlosmakelijk aan elkaar verbonden blijven.