De zaalvoetballers van Excelsior M hebben hun plek in de middenmoot verstevigd en voorzichtige aansluiting gevonden met de subtop door op bezoek bij hekkensluiter Zwarte Pijl met 3-5 te winnen. Makkelijk ging het niet, verdiend was het wel.

Excelsior M begon wat gemakzuchtig aan de wedstrijd maar creëerde toch voldoende kansen om op voorsprong te komen. Het vizier stond op zijn zachts gezegd echter niet op scherp waardoor het lang 0-0 bleef. Zwarte Pijl, dat een aantal technische spelers had rondlopen maar verdedigend veel te veel ruimte weggaf, bleef daardoor in de wedstrijd en nam zelfs brutaal de voorsprong. Zo ging Excelsior M rusten met een 1-0 achterstand, vooral dankzij een totaal gebrek aan scherpte in de afronding.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd: Excelsior M viel aan, miste kansen en Zwarte Pijl scoorde wél. Na drie kwart wedstrijd stond het derhalve 2-0 en leek Excelsior M de tweede ploeg te worden die dit seizoen van Zwarte Pijl verliest. Zo ver kwam het echter niet. Excelsior M besloot wat ‘hoger’ druk te zetten om zo de technisch begaafde spelers van Zwarte Pijl minder tijd te geven de bal rond te spelen. Deze tactiek wierp al gauw zijn vruchten af. Via Tom Sprong, Jesse van Gastel en Nick van Dijk werd de 2-0 achterstand in een mum van tijd omgezet in een 2-3 voorsprong. Eind goed al goed, dachten de tricolores.

Zwarte Pijl wist echter niet van opgeven en kwam via een aanval dwars door de as terug tot 3-3. Er ontstond vervolgens een mooie strijd om de drie punten waarbij beide ploegen kansen kregen de voorsprong te pakken. Het werd uiteindelijk Excelsior M dat er met de zege vandoor ging. Nick van Dijk kreeg het, nadat hij eerder al trefzeker was geweest, op zijn heupen en zette met twee mooie treffers de 3-4 (na mooie assists met de hak van Jesse van Gastel) en 3-5 op het scorebord. Zwarte Pijl moest zich definitief gewonnen geven en kwam niet meer in de buurt van keeper Niels Berrevoets.

Drie punten dus voor Excelsior M dat door de zege weer meedoet om een plaats in de top-6, een plek die de ploeg zich vooraf aan het seizoen als doel had gesteld.

De huidige stand in de 2e klasse: