Gepubliceerd Op: 2 oktober 2021

Nederlaag voor Excelsior Maassluis in thuisduel met De Treffers

2 oktober 2021

Na twee competitiezeges op rij heeft Excelsior Maassluis een nederlaag moeten incasseren. In de thuiswedstrijd tegen De Treffers keek de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille al vroeg tegen een 0-2 achterstand aan, door onder meer een strafschop. In de slotfase maakte invaller Dave van Delft nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwamen de Tricolores niet.

Voorafgaand aan het duel met de ploeg uit Groesbeek kreeg Corneille te maken met een fikse tegenvaller. Centrale verdediger Gabri Urbanus, vorige week nog belangrijk met een assist op de openingstreffer in de uitwedstrijd met Scheveningen, werd in de warming-up niet fit genoeg bevonden. Doordat ook Tobias Kleijweg nog in de ziekenboeg zit was het even puzzelen voor de oefenmeester. Daartegenover stond wel weer de terugkeer van aanvoerder Vincent van den Berg, die na drie duels schorsing zijn rentree maakte.

De wedstrijd was nog geen vijf minuten oud of Excelsior Maassluis keek al tegen een achterstand aan. Bij een dieptebal kwam doelman Jean-Paul van Leeuwen bij het uitkomen in botsing met de snelle Gavin Vlijter, waarna scheidsrechter Jerôme Vries de bal op elf meter legde. De strafschop werd vervolgens door Jordy Thomassen beheerst binnengeschoten: 0-1. Excelsior Maassluis had het lastig met De Treffers en het kon dan ook niet voorkomen dat het na ruim twintig minuten zelfs 0-2 werd. Via simpel combinatievoetbal konden de bezoekers door de as heenkomen en werd de ploeg nauwelijks een strobreed in de weggelegd. Coen Maertzdorf was uiteindelijk het eindstation en zette De Treffers verdiend op 0-2.

Na een half uur spelen kwamen de Tricolores iets beter in de wedstrijd. Via uithalen van Van den Berg en Redouan Omar Ouali creëerde de thuisploeg enkele kleine kansen maar werd de rust opgezocht met een 0-2 achterstand.

In de tweede helft ging Excelsior Maassluis op zoek naar een snelle aansluitingstreffer. Met enkele verse krachten in de ploeg lukte het de thuisploeg ook om meer gevaar te stichten richting het doel van de bezoekers. Zo werd na een uur spelen de schiettent door invaller Kaylan Muis geopend en ontstonden er enkele hachelijke situaties voor het doel van keeper Jordy Rondeel. Het pakte voor Excelsior Maassluis net niet goed uit, waardoor de marge twee bleef.

Even later leek Excelsior Maassluis recht te hebben op ook een strafschop. Muis wurmde zich het zestienmetergebied van De Treffers in en werd vervolgens door Gino van den Berg met een harde sliding onderuit gehaald. Scheidsrechter Vries stond er bovenop, maar weigerde voor de Tricolores de bal op de stip te leggen. Een kwartier voor het eindsignaal kreeg 'Maassluis' toch loon na werken. De ingevallen Dave van Delft had rond het strafschopgebied een prima actie in huis en stuurde de bal knap langs Rondeel in de verre hoek: 1-2.

Excelsior Maassluis was weer terug in de wedstrijd en hoopte uiteraard op een zelfde scenario als in de thuiswedstrijden tegen Koninklijke HFC en Quick Boys, waarin het in de blessuretijd alsnog de overwinning pakte. Zover zou het echter tegen De Treffers niet komen. Het lukte namelijk niet om nog tot echte kansen te komen, waardoor de punten mee naar Groesbeek gingen. Aanstaande zaterdag reist Excelsior Maassluis af naar Spakenburg. De wedstrijd begint om 15.00 uur.