Het was lang geleden en voelde daardoor extra lekker. Door een knappe zege op bezoek bij concurrent Katwijk haalde Excelsior M afgelopen zaterdag weer eens drie punten. Met de zege klom Excelsior M over concurrent Quick Boys heen en staan de Tricolores momenteel op een ‘veilige’ dertiende plaats.

Om verder afstand te nemen van de gevreesde onderste plaatsen zullen er meer zeges moeten volgen, zeker tegen concurrenten. Zaterdag heeft Excelsior daar de kans toe als Noordwijk op bezoek komt. De promovendus staat momenteel op de tiende plaats en heeft drie punten meer. Bij een zege achterhaalt Excelsior M de ploeg van trainer Kees Zethof dus.

Noordwijk draait tot nu toe prima mee in hun debuutseizoen in de Tweede Divisie. Mede door een sterke start bivakkeert Noordwijk al het gehele seizoen in de middenmoot en hield het altijd afstand van de onderste plaatsen. Toch zijn de withemden nog lang niet veilig. Zoals wel vaker in de Tweede Divisie zijn de marges klein en is het wekelijks stuivertje wisselen op de ranglijst.

Bovendien is de laatste overwinning voor Noordwijk alweer even geleden. In de eerste speelronde van 2020 werd overtuigend gewonnen van Scheveningen (4-1) maar erna werd er louter gelijk gespeeld en verloren. Met name de remises tegen concurrent Quick Boys en hekkensluiter ASWH zullen als verlies hebben aangevoeld.

Of dat betekent dat Excelsior M Noordwijk op het juiste moment treft of er juist voor zorgt dat Noordwijk extra gebrand is weer eens te winnen is afwachten. Excelsior M heeft in ieder geval eerder dit seizoen het goede voorbeeld gegeven door op bezoek bij Noordwijk met 1-3 te winnen.

Uiteraard hopen we opnieuw op een Maassluise zege, als dat lukt heeft Excelsior M definitief aansluiting met de middenmoot en kan er verder omhoog gekeken worden. Zoals altijd is daar wel uw steun langs de lijn voor nodig. De wedstrijd begint om 14:30 en wordt geleid door scheidsrechter Cairo. Tot zaterdag!