Excelsior M heeft op bezoek bij Koninklijke HFC weer eens drie punten behaald. Na een 1-0 achterstand zorgde Niels Redert met twee treffers voor de zege.

Excelsior M, met Vincent van Dorp en Kevin Vink in de basis en Stephan Kruithof op de bank, begon goed aan de wedstrijd en had een duidelijk overwicht. Tot doelpunten leidde dit overwicht echter niet. Derhalve gingen beide ploegen de rust in met een 0-0 tussenstand.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld met een overwicht voor de Tricolores. Het was echter HFC dat na ongeveer een uur spelen de openingstreffer maakte. Na een voorzet vanaf links, die in eerste instantie werd weggekopt door Kevin Ringeling, nam Kevin de Visser de bal vanuit de lucht in één keer op de schoen. Een prachtig schot waarop keeper Jean Paul van Leeuwen kansloos was.

HFC, dat thuis over het algemeen weinig tegentreffers incasseert, leek er hierdoor tegen de verhouding in met de winst vandoor te gaan. Zo ver kwam het echter niet. Excelsior M bleef op zoek gaan naar treffers en slaagde daar in de 71e minuut in. Een hoge voorzet van Vincent van Dorp werd door een Haarlemse verdediger met de hand beroerd. Scheidsrechter Bronsvoort kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen en deed dat ook. Aanvoerder Niels Redert pakte deze buitenkans met beide handen aan en schoot de bal overtuigend achter de naar de verkeerde hoek duikende doelman Tom Boks.

Niet veel later sloeg Excelsior M opnieuw toe. Een vrije trap van eigen helft werd hoog de ‘zestien’ ingebracht. De bal kwam bij de naar links uitgeweken Kevin Vink. Hij legde de bal panklaar bij de tweede paal waar Niels Redert koppend zijn tweede van de middag kon maken.

Excelsior M kwam niet meer in de problemen en hield de voorsprong dus vast. Eindelijk weer een driepunter voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die vorige week nog ontevreden was over zijn ploeg. Over deze wedstrijd kan hij echter alleen maar tevreden zijn. Over het spel én over het resultaat. Door de zege klimt Excelsior M naar de zesde plaats in de Tweede Divisie.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen het in degradatienood verkerende Jong Vitesse. Hopelijk kunnen er dan ook in een thuiswedstrijd weer eens drie punten worden bijgeschreven.