30 mei 2022

Afscheid Van den Berg en Van Leeuwen met winst op Spakenburg

Excelsior Maassluis wist in haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen de grootste uitslag van het seizoen neer te zetten. Op Sportpark Dijkpolder werd Spakenburg met liefst 4-0 verslagen. Het afscheidsduel voor eigen publiek van Jean-Paul van Leeuwen en Vincent van den Berg kreeg zodoende extra glas.

Het was zaterdag toch al een mooie middag op Sportpark Dijkpolder. Naast dat de zon de gehele dag scheen kroonde Excelsior Maassluis 5 zich aan het begin van de middag tot kampioen. Niet veel later werd ook het nieuws bekend dat Excelsior Maassluis Onder 19 bij De Treffers had gewonnen en zich daarmee Kampioen van Nederland mag noemen. Tot slot kreeg hoofdtrainer Dogan Corneille kort voor de aftrap van het duel met Spakenburg de VVON Award uitgereikt voor Beste Trainer van het District West II.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

Tegen het zeer sterk presterende Spakenburg, de ploeg van hoofdtrainer Chris de Graaf had in de laatste zes wedstrijden vier keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld, golfde het spel de eerste 30 minuten op en neer. Beide ploegen kwamen enkele keren in de buurt van het vijandige doel, kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd. Wel leek het spel steeds harder te worden en voelde arbiter Preston Henshuijs zich genoodzaakt om na nog geen half uur al drie gele kaarten uit te delen.

Na ruim een half uur spelen leverde een goed lopende aanval direct de openingstreffer van Excelsior Maassluis op. Aanvoerder Vincent van den Berg vond Giovanni da Fonseca in het zestienmetergebied. De voor de gelegenheid voorin geposteerde middenvelder had vervolgens geen moeite om de bal door de benen van keeper Luuk Brand in het doel te schieten: 1-0. Amper drie minuten later waren beide hoofdrolspelers opnieuw verantwoordelijk voor een treffer. Ditmaal ontving Da Fonseca na een mooie aanval de bal. De voorzet vanaf de rechterkant werd vervolgens bij de tweede paal uitstekend binnengekopt door Van den Berg: 2-0.

Kan een afbeelding zijn van 4 mensen, mensen die volleyballen, staande mensen en buitenshuis

Excelsior Maassluis was los en kreeg meteen kansen op het derde doelpunt van de middag. Redouan Omar Ouali en Da Fonseca hadden het vizier echter ditmaal niet op scherp staan. Vlak voor het rustsignaal zou de 3-0 alsnog vallen. Een vrije trap aan de rand van het zestienmetergebied werd door Omar Ouali op prachtige wijze over de muur gekruld en liet doelman Brand voor de derde maal kansloos: 3-0.

Na rust paste oefenmeester De Graaf direct drie wissels toe in zijn team met de hoop om het tij nog te doen keren. Het was echter tegen beter weten in. De tweede helft was immers nog geen tien minuten oud of Excelsior Maassluis besliste de wedstrijd definitief. Waar Omar Ouali zijn inzet nog overgetikt zag worden door Brand was het in de daaropvolgende corner wel raak voor de Tricolores. De boomlange Gabri Urbanus ontdeed zich bij de tweede paal van zijn tegenstander en kopte de bal snoeihard tegen de touwen aan: 4-0.

Kan een afbeelding zijn van 5 mensen, sportende mensen, staande mensen, buitenshuis en de tekst 'NDERBEEK H Hort PATRICK NDERBE mopwa emen met je hart 22 ro Harry Noordhof ExcM/Media'

In het verdere verloop van de wedstrijd had de score nog veel hoger kunnen en misschien wel moeten uitvallen. Zo had Van den Berg de pech dat zijn schot tegen de lat ging, vergaten Da Fonseca en Omar Ouali in kansrijke positie de trekker over te halen en verdween een inzet van Dercks tegen de paal. Het deed gelukkig niets af van de uitstekende prestatie die Excelsior Maassluis leverde en het publiek deze middag voorschotelde.

In de slotfase kon het thuispubliek alsnog applaudisseren. Niet voor nog meer doelpunten, maar voor twee publiekswissels. Aanvoerder Van den Berg en doelman Van Leeuwen kregen het afscheid wat zij verdiende en werden na een staande ovatie vervangen door Tobias van der Kleij en Devin Plank, die na een lange ziekte zijn rentree in de competitie kon maken van hoofdtrainer Dogan Corneille.

Na 90 minuten floot Henshuijs voor de laatste maal, kon Excelsior Maassluis drie punten bijschrijven en stijgt het naar het linkerrijtje. Aanstaande zaterdag staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Tricolores reizen af naar het Kras Stadion voor de confrontatie met Jong FC Volendam. Dit duel begint om 15.30 uur.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - Spakenburg 4-0 (3-0)

Scoreverloop: 32. Da Fonseca 1-0, 35. Van den Berg 2-0, 40. Omar Ouali 3-0, 55. Urbanus 4-0

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen (86. Van der Kleij), El Baad (79. Tureaij), Urbanus, Ringeling, Abbas, Statia (79. De Vroege), Van den Beemt, Dercks, Omar Ouali, Van den Berg (86. Plank), Da Fonseca (87. Wennekers)

Opstelling Spakenburg
Brand, Werkman, Brinkman, Terschegget, Van der Linden, Vink, Van Zundert (46. Beekhuis), Van Lopik (46. Van Diermen), Monteiro (71. Zeeman), Schilder (46. Kourouma), Dekker (60. Kroonenberg)

Media

Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag

TV: Klik hier voor de samenvatting

TV: Klik hier voor de reactie van Vincent van den Berg

TV: Klik hier voor de reactie van Jean-Paul van Leeuwen

Kan een afbeelding zijn van 7 mensen, sportende mensen, staande mensen en gras