2 juli 2022

Mini’s sluiten seizoen af met finale Penaltybokaal

Het seizoen 2021-2022 zit er sinds afgelopen zaterdag ook weer voor de mini’s op. Dit seizoen gaan na de grote vakantie er 20 mini’s (waaronder 4 meisjes) over naar de JO8 om echte wedstrijden te gaan spelen. Dit jaar hebben de mini’s ook aan de Bud Holland Penaltybokaal meegedaan.

De strafschoppen werden genomen op twee jeugdkeepers van Excelsior Maassluis: Vigo de Groot (JO13) en Yuriy van Ravens (JO11). Er werden door 43 deelnemers 215 strafschoppen genomen waarvan er 70 raak waren. De volgende mini’s behaalden de finale: Ayman Khouakhi, Milan de Groot, Tamer Ipek, Fetih Kilic, Shayvently Profar, Boaz van Leeuwen, Bradley Ringeling, Giarayo de Vries en Ibrahim Ali.

Zij streden op zaterdag 2 juli om de Penaltybokaal. Er werden in deze finale 45 strafschoppen genomen op Vigo en Yuriy, er werden er 17 in het netje geschoten. De toch wel verrassende winnaar met 4 strafschoppen werd Fetih Kilic en hij is de opvolger van Xavi de Groot (winnaar in 2018) en mag de grote wisselbeker, die uitgereikt werd door Peter Hobert van Bud Holland, een jaar thuishouden.

Na de uitreiking voetbalden de mini’s nog onderling met de ouders op het hoofdveld. Daarna werd er patat gegeten en na het eten gingen de kids met een mooie herinneringsmedaille naar huis. Het seizoen 2021-2022 is nu klaar en 27 augustus 2022 hebben we weer de eerste training voor de Excelsior Maassluis mini’s.

De Rijdende Reporter