Vandaag ging het dan gebeuren, een training van echte Sparta jeugdtrainers op de grasmat van het Kasteel. Met het warme weer is het al niet makkelijk slapen maar de nacht voor deze training zal voor sommige ook wel niet makkelijk zijn geweest vanwege de spanning.

Om 15.00 uur verzamelden wij ons met 19 man(mini’s en JO8 3) bij de ingang Bosselaar naast het Kasteel. Helaas moest Thomas vlak voor de training zich afmelden met een flinke blaar onder zijn voet.

Binnen werden we opgevangen door de coördinatorjeugdopleiding en de trainers Camiel van Hoogstraten(JO15),Paul Simonis(JO19) en Jordy van der Sander(JO10). Gekleed in een mooi rood shirt met Sparta logo voorop.

We begonnen met een warming up, daarna werd al snel de bal er bij gehaald. Sommigen van ons riepen al gaan we partijtje doen. Maar nee eerst gingen we enkele bal oefeningen doen zoals dribbelen met de bal. Bal links en rechts bespelen en daarna een kapbeweging oefenen. Daarna rond de bal bewegen maar in de buurt van de bal blijven en na een seintje je voet op de bal brengen om zo de bal onder controle te houden en een moment van rust inbrengen zodat je overzicht kreeg. Dat gaat in een wedstrijd natuurlijk allemaal veel sneller omdat de tegenstander op de loer ligt en niet stil staat. Vervolgens met de bal aan de voet dribbelen, maar daarbij niet op de bal letten zodat je tegen niemand aanbotst en overzicht houdt. Hierna werden de pionnen erbij gehaald en positiespelmomenten getraind.

Vervolgens werden we in drie partijen gedeeld en deden we allerlei oefening zoals naar elkaar de balspelen, positie kiezen, verdedigen en bal afpakken. Onze jongens deden aan alles mee met grote inzet ondanks de warmte en waren zeer enthousiast. De speelvreugde droop er vanaf.

Na het vertrouwde glaasje siroop werden er drie partijen gemaakt en werd er lekker gevoetbald en dat is toch altijd weer het leukst. Maar ja het is nou eenmaal zo dat als je een goede voetballer wil worden er ook getraind moet worden. En daar was dit een mooie demonstratie voor.  

De Sparta trainers deden heel leuk en enthousiast en niets was te veel. Ze hadden ook met de spelers afgesproken als ze 1,2,3 enz. riepen moesten ze zo snel mogelijk naar de trainers komen voor de volgende oefening en zo gingen het ook met het opruimen van de ballen/pionnen en hesjes op het trainingsveld.(Tip voor onze trainers).  Dus discipline zat ook nog in de training. Na de partij gingen we met zijn allen, nog in het doel op het veld van het Kasteel op Spangen, op de foto. Het was weer een hele beleving vanmiddag voor onze jonge hopelijk aankomende talenten. En als herinnering kregen we ook nog allemaal een mooie schoenentas met het Sparta logo er op. De trainers Wim, René en Thijs hadden ook nog tips voor training geven  op gedaan. Tevreden en voldaan gingen we weer richting Maassluis, met dankzegging aan Sparta.

De rijdende reporter