U heeft in de presentatiegids van vorig seizoen kunnen lezen dat Excelsior Maassluis zo’n 40 mini’s heeft. In januari zijn er 15 talenten overgegaan naar de JO8. Met de start van het nieuwe seizoen hebben we inmiddels weer 34 mini’s die officieel lid zijn en 10 mini’s op proef.

Afgelopen zaterdag begonnen de Mini’s in het zonnetje op veld 5 met het voorstellen van elkaar. Ook konden de Mini’s twee jonge getalenteerde trainers (Dean van Hoeven en Lucas Dolphijn beide jeugdspelers bij Excelsior M) verwelkomen, die met de trainingen van de komen helpen. Ook konden zij André Wolters verwelkomen die van zijn pensioen geniet en ook de mini’s komt helpen trainen.

Deze eerste zaterdag, vlak na de vakantie, waren er toch alweer 23 voetballertjes en gingen zij met de trainers in verschillende groepen aan de slag. Het eerste half uur met de technische vaardigheden en na de drinkpauze met het bekende onderlinge partijtje. De trainingspartij werd door een enorme hoosbui even onderbroken. Na de partij werden de traditionele strafschoppen genomen en de zaterdagbeker uitgereikt die werd gewonnen door Tommy Verheij.

De rijdende reporter