11 juli 2021

Liefst 37 mini’s maken overstap naar Onder 8

Het was een raar seizoen met de corona. Dit jaar onze gevaarlijkste en moeilijkste tegenstander. De kracht van Excelsior Maassluis was echter dat het hele seizoen twee keer in de week werd doorgetraind en dat er op iedere zaterdag doorgespeeld werd, helaas zonder publiek.

Het was onderling en dat gaat op de duur ook tegenstaan, maar het was even niet anders. Beter iets dan niets was het motto. Dus daarom chapeau voor de Excelsior Maassluis Jeugdorganisatie, die dat iedere week in verschillende varianten organiseerde. De mini’s geboren in 2014, die na de zomer overgaan, speelden zo een halfjaar onderling om zo alvast fysiek te groeien. In juni konden we ook nog met vier teams oefenen tegen een echte tegenstander, respectievelijk Kethel Spaland, MVV’27 en Soccer Boys. Nou dat was een succes en zeker de eerste keer in de clubkleuren van de Tricolores. De overige jongere mini’s trainden gewoon de gebruikelijke oefeningen. 

Afgelopen zaterdag sloten we het seizoen af met een training. En na afloop werd er patat gegeten. Vervolgens kreeg iedereen als aandenken een medaille met een rood-wit-blauw lint. Niels ging met de beker ´Mini vd week´ naar huis. Zo namen we op gepaste wijze afscheid (weer in bijzijn van de ouders) van de 37 mini’s die volgend seizoen hun kunsten in de JO8 gaan vertonen.  Dus volgend seizoen zijn er vijf  JO8 teams te bewonderen bij Excelsior Maassluis. 

In de middag werden de trainers en begeleiders uitgenodigd door de steward en EHBO-club van Carl Bosch voor een hapje en een drankje, als dank voor hun inzet. Want we waren zeer blij met hun hulp, waaronder voetbalouders. Zonder hen hadden wij het niet gered met deze grote groep jonge talenten. 

De rijdende reporter