Excelsior M is na een zeer verdiende zege op promovendus DVS ’33 de trotse koploper in de Topklasse. De ploeg van Jeroen Rijsdijk boekte zelf een dik verdiende 0-3 overwinning. In Katwijk wist GVVV in de slotseconden met 1-2 de overwinning naar zich toe te trekken hetgeen betekent dat Excelsior M nu alles in eigen hand heeft. Wat gaan we in de resterende twee wedstrijden nog beleven?

Op het fraaie sportpark van DVV’33 in Ermelo begon Excelsior M fantastisch. Met Elson Rosario de Almeida (voor de geblesseerde Michael Poeljes) en Daan Smith (Vincent van Dorp ontbrak vanwege een schorsing) in de ploeg speelde Excelsior M de beste eerste 45 minuten van dit seizoen!

DVS ’33 kwam er niet aan te pas door het perfect uitgevoerde spelconcept van Jeroen Rijsdijk. Snel voorwaarts druk zetten leverden de Veluwe-bewoners veel problemen op hetgeen leidde tot fraaie kansen aan Excelsior M-zijde. Zo had Kevin Vink in de 6e minuut een fraaie kopkans; was Elson Rosario de Almeida dicht bij een treffer en had Niels Redert binnen 10 minuten de 0-1 op het scorebord kunnen brengen. Bij al deze kansen stond keeper Paul Eppink zijn mannetje. Hij en niemand anders hield zijn ploeg op de been. In de 26e minuut was het dan toch raak. Uit een corner werd de bal door een DVS’33 verdediger ongelukkig verlengd en was het een koud kunstje voor Niels Redert om de bal binnen te knikken. Een meer dan verdiende voorsprong voor Excelsior M dat in die fase geweldig veldspel liet zien. Vooral over rechts was het invaller Elson Rosario de Almeida die een geweldige wedstrijd speelde en een plaag was voor de DVS ’33 verdediging.

Stephan Kruithof was dichtbij de 0-2 maar zijn schot, vanaf 25 meter richting rechterbovenhoek, werd fenomenaal gekeerd door keeper Eppink. Rust: 0-1.

In de tweede helft, zeker in de beginfase, hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf met wederom goede mogelijkheden voor Excelsior M om de score verder uit te bouwen. Niels Redert en Kevin Vink waren dichtbij maar helaas bleven doelpunten uit.

Als je zelf niet weet te scoren dan is het een wet in de voetballerij dat de tegenstander dat wel doet. DVS’33 geloofde in die stelling en wist halfweg het tweede bedrijf het initiatief naar zich toe te trekken. Het kreeg meer en meer de overtuiging dat er toch nog iets mogelijk was en dat leidde bijna tot de gelijkmaker. Uit een corner kopte eerst Mike Ahrens op de paal en wist Ali Akla niet veel later gevaarlijk te worden maar keeper Jean Paul van Leeuwen redde op zijn inzet bekwaam. Met Robin Hofman, Kevin Dercks en Dean van Ooijen in de ploeg probeerde trainer Jeroen Rijsdijk het initiatief in het laatste kwartier weer terug te winnen en dat lukte wonderwel.

Misschien geholpen door de aanvallende speelwijze van de thuisclub ontstond er plotseling veel ruimte voor de aanvallers van Excelsior M, wat leidde tot enkele kansen die helaas niet benut werden. Tot in de 88e minuut toch de bevrijdende 0-2 op het bord werd gebracht. Verantwoordelijk daarvoor was Kevin Dercks die met een heerlijke schuiver keeper Eppink kansloos liet na goed voorbereidend werk van Vincent v.d. Berg.

Dat ook nog Kevin Vink in blessuretijd de 0-3 mocht aantekenen, na goed aangeven van uitblinker Elson Rosario de Almeida, gaf de overwinning van Excelsior M nog meer allure. Op het scorebord werd ondertussen duidelijk dat de middag niet meer kapot kon.

GVVV scoorde in de slotminuten de 1-2 in en tegen Katwijk waardoor Excelsior M nu de trotse koploper is in de Topklasse. Weer een overwinning voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk die haar ongeslagen record in de Topklasse nog meer cachet geeft. Maar liefst 22 wedstrijden is de ploeg nu ongeslagen!!Door dit resultaat heeft Excelsior M alles “in eigen hand”. Met nog twee wedstrijden voor de boeg wordt het bijzonder spannend. Om te beginnen a.s. zaterdag 7 mei in de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys en daarna op 14 mei in en tegen Spakenburg.

Het seizoen kan al niet meer kapot maar mogelijk wordt er meer dan geschiedenis geschreven door de Tricolores…..