Na een voetballoos weekend hervatte Excelsior Maassluis de Tweede Divisie met een uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC. De Haarlemmers doen het onder de nieuwe trainer Gertjan Tamerus uitstekend en zijn terug te vinden op de gedeelde vijfde plaats van de ranglijst.

Bij Excelsior Maassluis kon trainer Dogan Corneille weer beschikken over Sefa Kurt. De linker centrale verdediger zat in de gewonnen thuiswedstrijd van twee weken geleden met VVSB (5-1) een schorsing uit. Redouan Omar Ouali moest hierdoor weer plaatsnemen op de bank.

Excelsior Maassluis begon, na een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen maandag op 69-jarige overleden Ben Weltevrede, goed aan het duel in Haarlem en kreeg in de tiende minuut al een mooie mogelijkheid. Vincent van den Berg legde op het randje van het strafschopgebied de bal terug op de inlopende Daan Blij. De topscorer van de Tricolores mikte de bal echter aan de verkeerde kant van de paal.

De volgende aanval van de bezoekers was wél raak. En hoe! Goed druk zetten van diverse Excelsior M-spelers leverde balbezit op voor Vincent van den Berg. De aanvaller besloot van een meter of 20 eens uit te halen en zag zijn schot snoeihard in de bovenhoek verdwijnen achter de kansloze HFC-keeper Tom Boks (0-1).

Enkele minuten later had het zelfs 0-2 kunnen staan voor Excelsior Maassluis. Marouane Afaker maakte een prima actie vanaf de eigen helft richting de helft van de thuisploeg, speelde de bal richting Van den Berg die op zijn beurt een mooie steekpass in huis had op de diepgaande Daan Blij. Helaas kon doelman Boks er nog een hand tegen aan krijgen anders had Blij zijn negende van het seizoen gemaakt.

In de slotfase van de eerste helft kwam Excelsior Maassluis nog enkele malen goed weg. Koninklijke HFC kwam enkele keren gevaarlijk voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen maar de doelman stond een treffer in de weg.

De tweede helft voerde Koninklijke HFC de druk behoorlijk op en de Tricolores kwamen veelal met de rug tegen het eigen doel te staan. Dankzij goed verdedigend werk kon Excelsior M lang stand houden. Echter in de 78e minuut ging het dan toch mis. De ingevallen HFC-topscorer Khalid Tadmine kopte eerst nog tegen de lat maar was vervolgens in de rebound wel trefzeker voor de thuisploeg (1-1).

Excelsior Maassluis kon niet meer brengen dan nog een aantal gevaarlijke counters. In de laatste minuut van de blessuretijd kwam Excelsior M nog goed weg toen invaller Feyo Glim oog in oog met Jean-Paul van Leeuwen de bal pijnlijk naast schoot.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een thuiswedstrijd. Jong Almere City is dan de tegenstander van de Tricolores. De wedstrijd begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis 0-1 (1-1)

Scoreverloop: 23. Vincent van den Berg 0-1, 78. Khalid Tadmine 1-1.

Scheidsrechter: Alex Bos

Toeschouwers: 400

Opstelling Koninklijke HFC: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker (78. Assad el Harti), Stephan Kruithof, DaTom Boks, André Morgan, Peet van der Slot, Oscar Wilffert, Vincent Volkert, Wessel Boer (87. Feyo Glim), Lars Weistra, Jacob Noordmans, Daniël van Son, Tim van Soest (46. Floris van der Linden), Robin Eindhoven (63. Khalid Tadmine).

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker (70. Omar Ouali), Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Sekou Sylla (63. Giovanni da Fonseca), Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Geel: Oscar Wilffert (Koninklijke HFC).

Samenvatting: