Excelsior M heeft het Paasweekend afgesloten met een 0-0 gelijkspel bij Koninklijke HFC. Op een lastig bespeelbaar grasveld in Haarlem lukte het beide ploeg niet om tot scoren te komen. De thuisploeg was enkele malen zeer dichtbij een doelpunt, maar Jean-Paul van Leeuwen hield zijn ploeg deze middag met een aantal uitstekende reddingen op de been.

Hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk paste zijn opstelling in vergelijking met die van 48 uur (!) eerder op een plaats aan. Sefa Kurt had zijn schorsing van één wedstrijd tegen FC Lisse uitgezeten en stond weer naast Daan Smith in het centrum van de verdediging. Zijn vervanger Kevin Ringeling kwam hierdoor weer op rechtsback te staan waardoor Michael Poeljes vanaf de reservebank begon.

De eerste grote kans van de wedstrijd was na 10 minuten voor de thuisploeg. Daan Smith zag de bal van zijn voeten worden gelopen door Tim van Soest die vervolgens alleen op Jean-Paul van Leeuwen af kon gaan. Gelukkig voor de Tricolores had de Haarlemse spits zijn vizier niet op scherp staan en schoot hij de bal naast.

De toon was meteen gezet maar amper 10 minuten later was het wederom Koninklijke HFC dat een kans kreeg. Een simpele steekbal bracht de bal bij Kevin Sterling die zijn schot gestopt zag worden door Van Leeuwen. Ook in de rebound wist de doelman het schot van Van Soest te keren.

Excelsior M kwam dus tot tweemaal toe goed weg op het lastig te bespelen hoofdveld aan de Spanjaardslaan in Haarlem. Vlak voor de rust was de eerste de beste kans voor Excelsior M bijna meteen raak. Een mooie aanval over vier schijven werd uiteindelijk door Vincent van den Berg afgerond. Doelman Tom Boks wist de bal echter ternauwernood met zijn voet te stoppen. Hierdoor gingen beide ploegen met de brilstand aan de thee.

Na rust mocht Excelsior M van geluk spreken dat het na een kwartier niet met 2-0 achterstond. Eerst waren het Tim van Soest en Kevin Sterling die alleen op doelman Jean-Paul Van Leeuwen af mochten gaan waarna de doelman zijn kwaliteiten wist te tonen en als winnaar uit de strijd kwam. Even later werd een voorzet door Van Soest van dichtbij gemist en bleef het op wonderbaarlijke wijze 0-0.

Pas toen trainer Jeroen Rijsdijk spits Kevin Vink en middenvelder Stephan Kruithof in de ploeg bracht kreeg Excelsior M weer iets meer controle over de wedstrijd. Behalve een kopbal van Kevin Vink een kwartier voor tijd kregen de Tricolores geen grote kansen en bleef de wedstrijd steken op een 0-0 gelijkspel. Een uitslag waar Excelsior M heel blij mee mocht zijn.

Komende zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg op het programma. De wedstrijd op Sportpark De Boshoek begint om 14.30 uur.