Na het huidige seizoen zal Kilian Berkhout Excelsior Maassluis gaan verlaten voor een nieuwe club. De speler en de club hebben dit onlangs in goed overleg gezamelijk besloten.

De aanvallende middenvelder kwam in de zomer van 2015 over van BVV Barendrecht en werd in zijn eerste seizoen bij de Tricolores meteen algeheel amateurkampioen van Nederland. Ook het seizoen erna zou Berkhout een goed seizoen draaien en werd deze beloond met een mooie overstap naar VV Katwijk. Met die club pakte de Rotterdammer in zijn eerste seizoen ook meteen de titel in de Tweede Divisie.

Na een lastig tweede seizoen op Sportpark De Krom keerde Berkhout terug bij Excelsior Maassluis maar lukte het hem, mede door de goede vorm van het team van Dogan Corneille, niet om een basisplaats te veroveren. Ook het huidige seizoen moet Kilian het vooral doen met invalbeurten. Ondanks de weinig speelminuten laat Berkhout zijn kop niet hangen en blijft hij zijn beste beentje voortzetten.

‘’Excelsior Maassluis is een mooie en warme club waar ik me na mijn terugkeer meteen weer thuis ben gaan voelen, maar ik snak er weer naar om veel aan spelen toe te komen’’, zegt de 24-jarige aanvallende middenvelder. ‘’Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging bij een club uit de Tweede Divisie, maar ik sta ook open voor de Derde Divisie of eventueel Hoofdklasse.’’

Excelsior Maassluis bedankt Kilian voor al zijn inzet voor de club en wenst hem heel veel succes bij het vinden van een nieuwe uitdaging.