Excelsior Maassluis kan per direct weer over de diensten van Kevin Ringeling beschikken. De multifunctionele verdediger komt over van Jong Sparta Rotterdam en tekent voor 1,5 seizoen bij de Tricolores. Daarnaast is Ringeling meteen speelgerechtigd en kan hij komende zaterdag al in actie komen in de uitwedstrijd tegen VV Katwijk.

Ringeling maakte in de zomer van 2018 de overstap van Excelsior Maassluis naar Sparta Rotterdam nadat hij een stormachtige ontwikkeling door had gemaakt op Sportpark Dijkpolder. De inwoner van Den Hoorn stroomde als tweede jaars A-speler door naar de hoofdmacht waar hij vanaf de winterstop een vaste waarde werd in het team van toenmalig hoofdtrainer Jeroen Rijsdijk.

In het anderhalve seizoen bij de Kasteelclub speelde Ringeling vooral zijn wedstrijden bij het beloftenteam maar zat hij ook diverse keren op de bank bij het eerste elftal. Tot een officieel debuut kwam het helaas niet. Dit had vooral te maken met het feit dat de inmiddels 21-jarige speler met het nodige blessureleed te maken kreeg. Gelukkig is Ringeling inmiddels weer helemaal fit.

Technisch Manager Niels Redert is blij met de terugkeer van Ringeling. ,,Met de komst van Kevin halen we een echte Excelsior Maassluis jongen terug naar de club die een aantal jaar heeft mogen ruiken aan het Betaalde Voetbal. Ook is het fijn dat Kevin multifunctioneel inzetbaar is in de achterhoede en tekent voor 1,5 seizoen.”


Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub