SINDS 1918

Vooruitblik: Opnieuw een zware wedstrijd voor Excelsior M

/, Wedstrijden Excelsior M 1/Vooruitblik: Opnieuw een zware wedstrijd voor Excelsior M

Vooruitblik: Opnieuw een zware wedstrijd voor Excelsior M

De kruitdampen van de bekerwedstrijd tegen PSV zijn nog maar net opgetrokken of er staat alweer een nieuwe wedstrijd voor de deur. En dat is niet zomaar een potje. Excelsior M gaat zaterdag op bezoek bij Katwijk, de kampioen van vorig jaar.

Katwijk – Excelsior M is een prachtig affiche tussen twee klassieke clubs uit het zaterdagvoetbal, een confrontatie met een rijke historie. Wat dat betreft kan Excelsior M de borst in ieder geval nat maken want makkelijk hadden de Tricolores het zelden op Sportpark de Krom. En dat na een bijzondere maar toch ook zware week. Al geldt dat laatste net zo goed voor Katwijk dat in de doordeweekse bekerronde pas in de verlenging boog voor SC Heerenveen (0-1).

In het huidige seizoen manifesteert Katwijk zich opnieuw als titelkandidaat. Na vijf wedstrijden staan de oranjehemden op de derde plaats met drie punten meer dan Excelsior M, dat we terugvinden op plek acht. Beide ploegen hebben dus een seizoenstart achter de rug die vergelijkbaar is met de prestaties in het vorige seizoen. Katwijk in de top, Excelsior M in de (ruime) subtop.

Katwijk lijkt daarmee favoriet maar Excelsior M wist de huidige kampioen in het recente verleden al vaker te verrassen. Zo was Excelsior M vorig seizoen in de thuiswedstrijd, toevallig ook na een doordeweekse bekerronde, de eerste ploeg die de tot dan toe ongeslagen koploper Katwijk versloeg. En ook in de uitwedstrijd leek het er lang op dat Excelsior M een puntje mee zou nemen. Katwijk-aanvoerder Susan maakte toen in de absolute slotfase vanaf de penaltystip de nauwelijks verdiende winnende treffer. Het seizoen ervoor lukte het Excelsior M overigens wél om met drie punten huiswaarts te keren. Toen eindigde het in 0-2 door doelpunten van Daan Blij en Kevin Vink.

Vorige week won Katwijk nipt (1-2) op bezoek bij Scheveningen, de week ervoor won het thuis met dezelfde cijfers van VVSB. De ploeg van trainer Jack v.d. Berg is in competitieverband dus ‘in the winning mood’ en zal die reeks door willen zetten. Excelsior M won ook, Barendrecht werd overtuigend met 3-0 verslagen en dus zal het gevoel bij de Tricolores ook uitstekend zijn.

Alle ingrediënten voor een mooie, spannende wedstrijd zijn dus weer aanwezig. Twijfel dan ook niet maar pak, als u in de gelegenheid bent, de auto en navigeer naar Sportpark de Krom in Katwijk voor de wedstrijd Katwijk – Excelsior M. De aftrap is om 15:30, de baas op het veld is scheidsrechter Teuben.

2018-09-27T12:19:31+00:0027 september 2018|Voorbeschouwing Excelsior M 1, Wedstrijden Excelsior M 1|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!