Met verslagenheid heeft Excelsior Maassluis kennis genomen van het overlijden van erelid Karel Parre. Karel, een echte Excelsior Maassluis-man in hart en nieren, overleed afgelopen zondag aan de gevolgen van een slopende ziekte op 76-jarige leeftijd.

Karel vervulde vele functies binnen Excelsior Maassluis en was de laatste tientallen jaren vooral bekend van de wekelijkse klaverjasrondes op dinsdag en het jaarlijkse Boutklaverjassen met de Kerst. Ook als voorheen alle voetbalwedstrijden op zaterdag werden afgelast, stond Karel klaar om de middag te vullen met het leggen van een kaartje. Toch heeft Karel zich niet alleen voor het Klaverjassen ingezet voor onze club.

Onder andere onder hoofdtrainers Leen Admiraal en Joop Schop was Karel in de jaren ’70 elftalleider van het eerste elftal. Ook was hij als secretaris actief in het hoofdbestuur van Excelsior Maassluis en zat hij in het bestuur van de Supportersvereniging.

Voor mensen die de opname van het clublied van Excelsior Maassluis wel eens hebben gehoord: Karel Parre is degene die je tijdens het nummer de voor hem kenmerkende zin ‘Halve Goal, Halve Goal’ (na een corner) hoort roepen. Tevens was Karel lid van de vijfde colonne waarmee hij vrijwel iedere wedstrijd van de hoofdmacht bezocht.

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en andere naaste familieleden.

Informatie over de uitvaart:

De herdenkingsdienst wordt gehouden op donderdag 14 maart om 13.30 uur in de Immanuëlkerk, Lange Boonestraat 5 in Maassluis.

Omstreeks 14.45 uur wordt Karel bijgezet in het familiegraf op de Algemene Begraafplaats, Willem de Zwijgerstraat 36 in Maassluis.

Na de begrafenis is er gelegenheid de familie te condoleren in Restaurant De Ridderhof, Sportlaan 2 in Maassluis.