Excelsior M heeft voor het eerst in haar 98 jarig bestaan de landstitel behaald. Na eerst kampioen van de zaterdagafdeling te zijn geworden was FC Lienden de tegenstander om de algemene amateurtitel. Vorige week werd er in Lienden vrij simpel gewonnen (0-2) en dus was iedereen er wel van overtuigd: Excelsior M zou in Maassluis wel even de titel pakken.

Maar zo makkelijk bleek het uiteindelijk niet.

Ruim 2500 toeschouwers zagen de beide ploegen in een geweldige ambiance het veld betreden, met bij Excelsior M Sefa Kurt in de ploeg voor de geschorste Daan Smith.

FC Lienden bleek geen schim van de ploeg die vorige week op eigen veld zo bedroevend voor de dag kwam. Het zette vroeg druk en de spelers wonnen nagenoeg elk duel. Excelsior M daarentegen stond stijf van de wedstrijdspanning en had grote moeite om in het ritme te komen. FC Lienden werd keer op keer gevaarlijk en het was niet verwonderlijk dat het op voorsprong kwam. Frank Wiafe Danguah was verantwoordelijk voor de treffer.

Op slag van rust zag scheidsrechter Bronsvoort een ongelukkige handsbal van aanvoerder van  Hussen in de zestien niet over het hoofd en wees gedecideerd naar de strafschopstip. Stephan Kruithof faalde niet en bracht zijn ploeg weer naast Lienden waardoor Excelsior M met een lekker gevoel de kleedkamer kon gaan opzoeken.

Wat daar is gedronken of is gebeurd zal voor altijd een raadsel blijven maar de ploeg kwam er allesbehalve goed uit. Binnen 4 minuten werd Jean Paul van Leeuwen 2x geklopt. Hij zag er overigens bij beide goals niet geweldig uit. Ajiach en Bendadi zetten met hun treffers de wedstrijd volledig op zijn kop (1-3).

Excelsior M wankelde; zou het dan toch nog fout gaan?

Stephan Kruithof moest plaats maken voor Kevin Dercks. Een ultieme poging van Jeroen Rijsdijk om er wat meer voetbal in de ploeg te brengen. Dercks nam Excelsior M mee in een revival van ongekende soort waardoor de ploeg vertrouwen bleef houden.
FC Lienden moest terug op eigen helft en alle zeilen bijzetten om de dadendrang van Excelsior M te stoppen. Beide ploegen knokten voor wat ze waard waren met een ogenschijnlijk conditioneel sterker Excelsior M. Iedereen was er zeker van; het zou op een verlenging uitdraaien.

Totdat Ahmad Mendes Moreira in de 2e helft van de extra toegekende tijd de bal over de hele aangespeeld kreeg van Robin van der Ende. De rasvoetballer stoomde op naar de goal van Lienden en haalde vanaf 25 meter verwoestend uit. Keeper Schimmel moet alleen de bal hebben horen suizen maar het schot van “Aggie” verdween snoeihard in de touwen.

Sportpark Dijkpolder ontplofte!

De ontlading was na het laatste fluitsignaal van de voortreffelijk leidende Bronsvoort ongekend.

Eric Gudde, directeur van Feyenoord maar in het verleden de man die met zijn jeugdplan Excelsior M op de kaart heeft gezet, reikte de schaal uit aan aanvoerder Niels Redert.

Excelsior M landskampioen; het onmogelijk blijft mogelijk!

Het allermooiste is dat er vanaf het komend seizoen voor altijd een ster op het shirt van onze Tricolores zal staan. Wat een ongelooflijk mooi seizoen heeft de ploeg van Jeroen Rijsdijk doorgemaakt. Trots is het slotwoord  van een jaar dat NOOIT meer vergeten gaat worden door iedereen die Excelsior M een warm hart toedraagt.