De geschiedenis herhaalt zich dit seizoen meerdere malen. Excelsior M wisselt sterke series af met verrassende zeperds. Gelukkig duren de goede series aanmerkelijk langer dan de dipjes, toch is het doodzonde. Na de nederlaag tegen VVSB, op dat moment hekkensluiter, zette Excelsior M een fraaie reeks overwinningen in en leek dit soort incidenten definitief tot het verleden te behoren. Er werd zelfs even gedacht aan meedoen om de titel.

Tot afgelopen zaterdag. Een bezoek aan het zwakke Lienden resulteerde in een smadelijke 1-0 nederlaag. Trainer Dogan Corneille sprak achteraf zelfs van de slechtste wedstrijd van het seizoen. Voor de stand had het gelukkig geen gevolgen, voor de voorspelbaarheid in dit soort vooruitblikken wel. Want zegt u het maar? De tegenstander van zaterdag is opnieuw een laagvlieger en dus zal de neutrale toeschouwer een overwinning van Excelsior M verwachten. Wie de Tricolores echter volgt weet dat er een zware pot op het programma staat. Tegenstander Jong Almere City FC is namelijk terug te vinden op plek 17. Met 22 punten (26 minder dan Excelsior M) houden zij alleen hekkensluiter Barendrecht onder zich.

Bij Jong Almere City FC, de belofteploeg van Nederlands jongste professionele voetbalclub, staat de beste voetballer niet in het veld maar ernaast. Hoofdcoach Ivar van Dinteren heeft het druk in zijn rol als assistent-trainer van het eerste elftal en krijgt zodoende hulp van niemand minder dan Dennis Bergkamp (wiens zoon bij Jong Almere City FC speelt).

Of de trainingen van de voormalig vedette zijn vruchten afwerpen zullen we zaterdag zien. De resultaten in de afgelopen weken zijn echter niet om over naar huis te schrijven. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 verloren van Kozakken Boys. En ook de weken ervoor werd er voornamelijk verloren. Enige uitzondering: een knap gelijkspel tegen Katwijk, waarbij de winst eigenlijk aan Almere toebehoorde. Kortom, de jongelingen kunnen verrassend uit de hoek komen en zullen de wedstrijd tegen Excelsior M met vertrouwen tegemoet zien. Want als VVSB en Lienden van Excelsior M kunnen winnen, waarom zou Jong Almere City FC dat dan niet kunnen?

Het is dus aan Excelsior M om weer op te krabbelen en te laten zien dat de huidige derde plaats terecht is. Er volgen dit seizoen nog zes wedstrijden dus een eindnotering in de top 3 is dichtbij. Het zou voor Excelsior M een prachtige beloning zijn voor een mooi seizoen. Bovendien is deze plaats een mooi doel om de eindfase van het seizoen nog alles te geven. Om te beginnen in het Yanmar stadion in Almere. Om half 3 fluit scheidsrechter Timmer voor het beginsignaal. Niels Redert en Marouane Afaker zullen de wedstrijd missen. Zij kregen zaterdag twee even kinderachtige als onterechte rode kaarten van scheidsrechter de Winter (alweer) en zijn derhalve geschorst.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jasper Koogje
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Vooruitblik met hoofdtrainer Dogan Corneille