Iedere week zullen we op de website een team in de spotlight zetten. Deze week is het de beurt aan Excelsior M JO17-1. Zoals iedereen nog weet, werden de JO17-1 vorig seizoen de trotse kampioen van de derde divisie. Hoe zou het de nieuwe JO17-1 onder leiding van Gino Ninaber en Jorik van Adrichem dit jaar vergaan in de 2de Divisie?

Vorig seizoen waren zij succesvol op de tweede plek geƫindigd met de JO15-1 in de derde divisie. Bijgestaan door Ron Suisse die als begeleider alles regelt, vaste vlaggenist Quintus Bonnet, Luuk Bijl die de bank bijstaat en invalt als coach, alle ouders ter ondersteuning en de vader van Jorik van Adrichem die bij tegenstanders langs gaat om zo hun spelwijze in kaart te brengen, begint dit seizoen uit te groeien tot een succes.

Onze jongens van de JO17-1 zijn na 17 duels terug te vinden op de 4de plaats in een zware poule met onder andere Roda JC, VVV Venlo, Fortuna Sittard en FC Dordrecht. Na het gelijkspel tegen de koploper VVV Venlo, het gelijkspel tegen Spartaan’20 en daarna drie maal winst op rij tegen onder andere FC Dordrecht en Gemert doet men nu ook volop mee in de derde periode die recht geeft op promotievoetbal naar de 1e Divisie.

De JO17-1 blijkt een elftal te zijn dat als collectief zijn tegenstanders bestrijd en waarbij tactiek en een goede voorbereiding door de trainers leidt tot de tot nu toe prachtige 4de plaats.

Afgelopen zaterdag werd in eigen huis Alexandria met 4-2 verslagen en komende zaterdag gaat men vol vertrouwen naar Quick uit Den Haag, de nummer 6. Was handhaving aan het begin van het seizoen de doelstelling, dit is nu bijgesteld naar het winnen van een periodetitel.

Volgt u deze jongens op weg naar een mooi einde van het seizoen.