Gepubliceerd Op: 29 augustus 2022

Jeugdteams met opgeheven hoofd uit bekertoernooi

29 augustus 2022

Excelsior Maassluis Onder 21, Onder 18 en Onder 17 kwamen afgelopen zaterdag in actie in het kader van de KNVB Beker. Alle drie de opleidingenteams namen het op tegen een gerenommeerde BVO en wisten helaas niet te stunten. Wel verlaten de teams het bekertoernooi met opgeheven hoofd.

Op bezoek bij landskampioen Almere City FC wist Onder 21 lang stand te houden. De ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs leek zelfs de eerste helft zonder kleerscheuren door te komen, maar moest vlak voor het rustsignaal toch de eerste tegentreffer incasseren. In de tweede helft duurde het slechts tien minuten voordat de thuisploeg de marge had verdubbeld waarna in de 68e minuut Wildeboer zijn derde treffer van de middag produceerde. De eindstand werd in de blessuretijd uiteindelijk op 4-0 bepaald.

Onder 18 nam het in eigen huis op tegen regerend landskampioen AZ Onder 18 dat afgelopen seizoen zowel in eigen land als in de UEFA Youth League (Champions League voor jeugdteams) een enorme indruk had achtergelaten. En dat AZ kon voetballen ondervond ook Excelsior Maassluis Onder 18. In de eerste helft wisten de Alkmaarders al vier keer doel te treffen en leek er een monsterscore in de lucht te hangen. In de tweede helft weerden de Tricolores zich echter kranig en werd er langere tijd niet gescoord. In de slotfase van het duel was de Maassluise muur dan toch gebroken en werd het uiteindelijk nog 0-7. Iets wat absoluut geen schande is tegen deze ploeg.

Excelsior Maassluis Onder 17 verloor op bezoek bij De Graafschap uiteindelijk met 4-1 maar wist het in Doetinchem erg lang spannend te houden. Na een vroege achterstand leek de thuisploeg in de tweede helft het duel na 50 minuten te hebben beslist toen ook de 2-0 werd gescoord. Nadat de Tricolores via Djimairo Declercq de aansluitingstreffer op het scorebord wisten te zetten was de spanning toch weer terug in het bekerduel. In de laatste paar minuten wist De Graafschap echter toch nog orde op zaken te stellen en liep het door twee treffers uit naar een geflatteerde maar ruime winstpartij.