21 maart 2022

Jean-Paul van Leeuwen maakt transfer naar VV Katwijk

Excelsior Maassluis ziet aan het einde van het huidige seizoen Jean-Paul van Leeuwen vertrekken naar competitiegenoot VV Katwijk. De 28-jarige doelman in ingegaan op een aanbod van de huidige koploper van de Jack's League en tekent op Sportpark De Krom een contract tot medio 2023.

Zodoende zal Van Leeuwen na liefst 12 jaar gaan vertrekken bij de Tricolores. De doelman, die destijds vanuit de jeugdopleiding overkwam naar de eerste selectie, maakte op 12 oktober 2013 zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Excelsior Maassluis tijdens de uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels (2-2). Van Leeuwen kwam toen al na zes minuten als invaller in het veld voor de geblesseerd geraakte Jesper Leerdam. Inmiddels is de inwoner van Vlaardingen al weer vele jaren de onbetwiste eerste keeper van de Tricolores en heeft hij bij Excelsior Maassluis vrijwel alles gewonnen wat er te winnen valt met het kampioenschap in de Topklasse en het Algehele Landskampioenschap als absolute hoogtepunt.

"In die 12 jaar dat ik nu bij de club zit heb ik nagenoeg alleen maar hoogtepunten meegemaakt", kijkt Van Leeuwen terug op zijn tijd bij Excelsior Maassluis. ''Van het Algeheel Landskampioenschap tot de prachtige affiches in de KNVB Beker, het was geweldig om mee te maken. Voor mij was er in al die jaren dan ook geen andere club interessant genoeg om Excelsior Maassluis te verlaten. Behalve één club: VV Katwijk. Jaarlijks strijden om het kampioenschap met daarnaast een grote groep trouwe supporters die je naar de overwinning schreeuwen. Zo'n kans kon en wilde ik niet laten liggen, ondanks dat Excelsior Maassluis mijn club blijft en heel diep in mijn hart zit."

Uiteraard betreurt Excelsior Maassluis het vertrek van Jean-Paul maar wenst hem tegelijkertijd het beste bij VV Katwijk, gunt hem deze stap en bedankt hem voor alles wat hij voor de club heeft gedaan.