Afgelopen zaterdag werd voorafgaand aan de competitiewedstrijd van de hoofdmacht tegen VVSB de Nees Pellikaan Award uitgereikt door Jan Pellikaan (vader van Nees) en voorzitter Gert-Jan Bunt. Deze prijs, welke in het leven is geroepen ter nagedachtenis aan Nees Pellikaan, is voor de jeugdspeler die zich het afgelopen seizoen het best heeft ontwikkeld.

De winnaar van het seizoen 2017-2018 is Jamie den Hartog geworden. Jamie heeft dit seizoen al de stap als tweede jaars A-junior gemaakt naar de A-selectie van trainer Dogan Corneille. Dit komt mede door de stomachtige ontwikkeling die de jonge verdediger doormaakt. Daarnaast speelt Jamie al vanaf de F-pupillen bij Excelsior Maassluis en is momenteel óók trainer in de jeugdopleiding van de club. Een voorbeeld voor vele jeugdvoetballers.

Eerder ging deze prijs naar Enrique van der Lubbe, Redouan Omar Ouali, Guylain Gillet, Ahmad Mendes Moreira, Collin Pleijsier, Quincy Oosterom, Yasin Mazlum, Rick van der Meer, Jeff Stans en Sten Wever.

Wij feliciteren Jamie van harte met deze mooie onderscheiding en wensen hem veel succes!

NEES PELLIKAAN

Bij Excelsior M kwam Nees Pellikaan van jongs af aan uit voor de selectie-elftallen en speelde hij als rechtsbuiten. Na de gehele jeugdopleiding te hebben doorlopen, maakte hij in één keer de zeldzame overstap van de A-junioren naar de hoofdmacht en dwong direct een basisplaats af.

Met attractief voetbal en veel snelheid was hij geliefd bij ploeggenoten en de hele club. Nees stond daarnaast bekend om zijn boevenkop en zijn grappen en grollen.

Op maandag 16 oktober 2006 overleed Nees aan de gevolgen van een eenzijdig-ongeluk. Hij werd 23 jaar.

Ter nagedachtenis, en omdat Nees een symbool is van de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis, wordt ieder jaar de Nees Pellikaan Award uitgereikt aan de jeugdspeler die zich in dat seizoen het best heeft ontwikkeld.