De komende weken zullen we middels een korte introductie onze nieuwe trainers van de jeugdopleiding voorstellen. In deel 2 komt Edwin Erwich aan het woord. De nieuwe trainer van Excelsior Maassluis Onder 17 komt over van SV Donk 1.

Naam: Edwin Erwich

Beroep: Sales Manager bij Colours of Nature

Favoriete club: FC Barcelona

Clubs als speler: SV&HV Schiedam, SFC en SVV

Clubs als trainer: mijn laatste drie clubs waren CVV de Jodan Boys O19, FC ’s-Gravenzande O17 en SV Donk 1

Diploma: UEFA B en Meulensteen Sportpartners

Wat kenmerkt jou als trainer: Ontwikkeling staat centraal in alles. De ontwikkeling van het team, de speelwijze, de individuele speler maar ook van mezelf. Als trainer wil ik door persoonlijke aandacht voor de spelers deze maximaal te laten ontwikkelen. Met individuele coaching of kleine groepsgesprekken probeer ik spelers te raken. Hoe meer spelers betrokken zijn bij hun ontwikkeling, hoe sneller deze gaat.

Bij de trainingen wordt er maximale inzet geëist van de spelers. De rode draad in wedstrijden en trainingen is een hoge intensiteit. Dit wordt steeds belangrijker in het voetbal. Een voorwaarde om te presteren is plezier. De combinatie van de lat hoog leggen voor de spelers en in een goede sfeer in het team zorgt ervoor dat we maximaal gaan presteren.

Waarom Excelsior Maassluis O17: Excelsior Maassluis is een club die zowel met de senioren als de jeugd al jaren constant op landelijk topamateurniveau vertegenwoordigd is. Dit wordt gedaan op basis van een attractieve aanvallende speelstijl waarbij snelheid, techniek en verzorgd voetbal de pijlers zijn. Dit zorgt ervoor dat talenten die er al spelen bij de club blijven en dat er zich jaarlijks een aantal aanmelden bij de club.

Als trainer ga ik graag met talenten aan het werk van O17. In de O17 kan/moeten spelers grote stappen maken in hun ontwikkeling. Binnen 3 á 4 jaar moeten spelers klaar zijn om de stap naar de Onder 21 of zelfs de hoofdmacht te maken. Dan moet je aan het werk. Talent = Aanleg x Leervermogen. Met de aanleg zit het goed bij Excelsior Maassluis. Maar het verschil moet je het in je leervermogen zoeken. Dat is mooi als trainer om daarin te kunnen sturen.