Excelsior M reist aanstaande zaterdag naar Spakenburg voor een uitwedstrijd tegen een van de grootmachten uit het bekende vissersdorp. Het is ditmaal de beurt aan de blauwen van Spakenburg om Excelsior M te ontvangen.

Spakenburg maakt een bewogen seizoen door. Trainer John de Wolf sprak aan het begin van het seizoen de ambitie uit bovenin mee te draaien maar de praktijk bleek anders. De competitiestart was teleurstellend en John de Wolf is inmiddels vertrokken om aan de slag te gaan als assistent van Dick Advocaat bij Feyenoord. Spakenburg moest zodoende op zoek naar een nieuwe trainer en staat tot nader orde onder leiding van interim-trainer Chris de Graaf.

Of tussenpaus Chris de Graaf een gouden zet is moet nog blijken, toch wist hij al een verrassing te weeg te brengen. Waar Spakenburg twee weken geleden op schandalige wijze verloor van laagvlieger Scheveningen (5-0), werd kampioenskandidaat Katwijk nu met 4-2 verslagen. Een zege waar volgens de website van Spakenburg “het plezier vanaf spatte” en “die aantoonde dat elke ploeg het lastig zal gaan hebben op de Westmaat”. Excelsior M is dus gewaarschuwd.

Excelsior M speelde afgelopen zaterdag ook tegen een hoogvlieger. En al wisten de Tricolores niet te winnen, het goede gevoel zal ook hier heersen. Want al werd er met het 3-3 gelijkspel tegen Rijnsburgse Boys slechts een punt gehaald, Excelsior M speelde een goede wedstrijd en vermaakte het publiek. Het was met name aan scheidsrechterlijke dwalingen te danken dat de zege niet over de streep werd getrokken. Toch kon trainer Dogan Corneille tevreden terugkijken op de wedstrijd.

Zo staan er zaterdag dus twee ploegen tegenover elkaar waar voorafgaand aan het seizoen meer van werd verwacht maar waar herstel zichtbaar is. Het maakt de wedstrijd interessant en onvoorspelbaar. Beide ploegen zullen het gevoel hebben dat er iets te halen is en tegelijkertijd zullen beide ploegen beseffen dat de pot niet zomaar gewonnen is.

Genoeg reden dus om de ploeg weer achterna te reizen en te ondersteunen langs de Spakenburgse lijnen. De wedstrijd begint om 15:00 en wordt gefloten door scheidsrechter N.H.H.J. Tunnissen.