Rondom de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen PSV was de gehele vaderlandse pers aanwezig op Sportpark Dijkpolder. Naast de live registratie van FOX Sports waren onder andere de grote landelijke kranten van de partij. Tevens werd er ook veel aandacht door de lokale media aan de wedstrijd besteed.

Hieronder een overzicht wat er allemaal is geschreven over Excelsior Maassluis – PSV.


” Trots overheerst in Maassluis, ondanks verlies”

(Algemeen Dagblad)

Het wonder van Maassluis bleef uit . Op Dijkpolder verloren de Tricolores van landskampioen PSV met 4-0. Toch overheerst de trots. Voorzitter Gert-Jan Bunt straalde. ,,Maar ik had de hele dag een hoop stress. M’n telefoon ging de hele tijd, met allerlei gekke vragen. Er stonden bijvoorbeeld ouders van PSV-spelers voor de poort, maar zij hadden geen kaartje. Ik heb ze toch maar binnen gelaten. Laten we maar gewoon gastvrij zijn, dacht ik. Het is allemaal geweldig gegaan, er hing een geweldige ambiance. Ik ben super trots op iedereen die hieraan heeft meegewerkt.”

Lees gehele artikel


”Camp Nou of Maassluis: PSV strijdt”

(Volkskrant)

Het is 18.33 uur op een zonnige woensdagavond in Maassluis. Het bekerduel tussen amateurclub Excelsior Maassluis en kampioen PSV had al drie minuten bezig moeten zijn, maar dat kan niet, want twee bedaagde mannetjes met harken moeten nog wat laatste confettislierten van het kunstgrasveld afschrapen. Als ze net klaar zijn, schieten er nog meer slierten de mat op vanuit een aan de hoofdtribune gemonteerd kanonnetje. Foutje van de feestcommissie.

Lees gehele artikel


”PSV blij met brutaaltje”

(Telegraaf)

Niet topaankoop Guti, die tegen Excelsior Maassluis zijn eerste basisplaats kreeg, maar de 19-jarige Michal Sadilek trok op het middenveld met veel bravoure het spel naar zich toe bij de 0-4 bekerzege van PSV op Excelsior Maassluis.

Lees gehele artikel


”PSV met reserves probleemloos naar volgende bekerronde”

(NOS)

Meteen na de aftrap kreeg Marouane Afaker voor de thuisploeg een schotkans, maar de bal verdween net over het doel. Daarna nam PSV het heft in handen. Na een klein kwartier opende PSV de score. Rechterverdediger Jordan Teze brak aan de zijkant door en stelde spits Cody Gakpo in staat om binnen te tikken. Vlak voor rust kopte Sainsbury de tweede PSV-treffer achter keeper Jean-Paul van Leeuwen.

Lees gehele artikel


”Excelsior Maassluis door PSV uitgeschakeld in KNVB Beker”

(RTV Rijnmond)

Excelsior Maassluis is woensdagavond uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker. PSV zegevierde in Maassluis met 4-0, ondanks dat Excelsior er soms brutaal uitkwam. Cody Gakpo, Trent Sainsbury, Ramon Lundqvist en Nicolas Isimat-Mirin scoorden.

Lees gehele artikel


”Excelsior Maassluis incasseert vier treffers tegen PSV”

(WOS Media)

Excelsior Maassluis heeft woensdagavond niet kunnen stunten in de eerste ronde van de landelijke KNVB Beker. De Tweede Divisionist kreeg tegen PSV kansen, maar de landskampioen bleek op een met 3.200 supporters volgepakt sportpark Dijkpolder enkele maatjes te groot. Na 90 minuten spelen stond een 0-4 eindstand op het bord.

Lees gehele artikel


”Excelsior M verliest kansloos van B-elftal PSV”

(Haaglanden Voetbal)

Spelen tegen de kampioen van Nederland is altijd leuk. Het ‘overkwam’ Excelsior Maassluis in de eerste ronde van de TOTO KNVB-beker. PSV kwam woensdagavond op bezoek bij de Tweede Divisionist uit Maassluis. Alle spelers die zondagmiddag Ajax met 3-0 hadden verslagen waren aanwezig. Precies, ze waren er wel, maar speelden niet. Van Bommel stelde namelijk zijn B-elftal op. Het maakte echter niets uit. Ook de reserves van PSV waren vele maten te groot voor de mannen van Dogan Corneille. De ‘Tricolores’ hielden de schade overigens wel beperkt: 0-4.

Lees gehele artikel


”Bekerduel in Maassluis ook met tweede elftal routineklus voor PSV”

(AD Sportwereld)

Met een eenvoudige 0-4 zege bij Excelsior Maassluis heeft PSV zich geschaard bij de laatste 32 ploegen in het bekertoernooi. Trainer Mark van Bommel stelde in Zuid-Holland zijn tweede elftal op en ook voor de reserves van PSV was het duel een routineklusje.

Lees gehele artikel


”PSV met 0-4 langs Excelsior Maassluis”

(Maassluis24)

Een bijzonder evenement op sportpark Dijkpolder, de thuisbasis van Excelsior Maassluis. Een twee verdiepingen tellende stellage staat langs de middellijn opgebouwd. Daar staan een deel van de camera’s van Fox opgesteld om de wedstrijd tussen Excelsior Maassluis en landskampioen PSV live uit te zenden. Met 3.200 supporters is het sportpark volgepakt en dat is goed te merken. De PSV-supporters in het uitvak laten zich gedurende de wedstrijd flink horen en bij de aankomst van de spelers daalt het toiletpapier op het doel van PSV neer. Het leek bijna te passen bij de kilo’s confetti die in de lucht geschoten werden. Alles werd uit de kast gehaald om een unieke bekersfeer te creëren.

Lees gehele artikel


”Geen verassing, wel Maassluis voetbalfeest”

(Waterweg Sport)

Stoeten mensen richting de Lavendelstraat, drommen toeschouwers op de staantribunes, de Jan-Joost van Gangelens van deze wereld die ernstige interviews staan af te nemen. Het grote PSV dat zegt de wedstrijd tegen ‘Maassluis’ zeer serieus te nemen, maar ondertussen een veredelde jeugdploeg opstelt. Terreinjongens die al bellend papierproppen staan te harken, terwijl de wedstrijd daardoor niet kan beginnen. Dát is KNVB-bekervoetbal met de grote topploeg versus de plaatselijke amateurs.

Lees gehele artikel


”Van Bommel is tevreden: Op zo’n veld is het voor elke ploeg lastig”

(Eindhovens Dagblad)

De trainer besloot om zijn tweede elftal op te stellen en zag de reserves niet in de problemen komen. ,,Ze zijn goed genoeg om op de bank te zitten en in te vallen. Dan zijn ze ook goed genoeg om hier te spelen. Ze weten wat ze moeten doen en raken niet in de war.” Over het kunstgrasveld in Zuid-Holland was Van Bommel na afloop duidelijk. ”Op zo’n veld is het voor iedereen lastig om te voetballen. Het kunstgras was helemaal plat en als je de bal aanneemt, is het weer anders dan normaal.”

Lees gehele artikel