Eerder dit seizoen in Maassluis waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd, maar in Spakenburg had Excelsior M niets te vertellen. Het was aan enkele knappe parades van Jean-Paul van Leeuwen te danken dat het slechts bij 2-0 bleef.

De eerste tien minuten kon Excelsior M het nog aardig bijbenen, maar hierna was het één richtingsverkeer. Excelsior M kroop een aantal keer door het oog van de naald alvorens Thomas Verheijdt in de 36e minuut de openingstreffer achter Jean-Paul van Leeuwen kopte. Voorafgaand aan deze goal werd er, niet voor de eerste keer, verzuimd de bal zakelijk weg te werken.  Excelsior M vergaloppeerde zich keer op keer door te blijven voetballen op de eigen speelhelft. Keer op keer ging het bijna mis, maar desondanks bleef het naar de voetballende oplossing zoeken, zich niet realiserend dat de positie op de ranglijst om andere middelen vraagt. Toch kreeg Excelsior M op slag van rust haar enige grote kans. Een prima aanval via Daniel Oliviera Furtado en Robin Hofman kwam voor de voeten van Bryan van der Laan. Bryan had zijn vizier helaas niet op scherp staan en schoot de bal over het doel.

In de tweede helft keerde Bryan van der Laan niet meer terug, Ahmad Mendes Moreira was zijn vervanger. Aan het spelbeeld veranderde echter weinig. IJsselmeervogels had simpelweg meer kwaliteit en na tien minuten vertaalde dit zich in de 2-0 van wederom Thomas Verheijdt.

Een wedstrijd om snel te vergeten dus. Teveel spelers van Excelsior M speelden een zwakke wedstrijd; wanneer op deze manier gespeeld wordt zullen er nog weinig topklassepunten gehaald worden.

Slechts een enkeling speelde een voldoende. Positief was de invalbeurt van tweede elftal speler Jordy de Bruin, die in de 72e minuut de geblesseerde Marciano Bruma mocht vervangen en dit naar behoren deed.

Overigens bleven niet alleen de Excelsior M-spelers deze middag onder de maat. Ook aan de kant van IJsselmeervogels was het niet al te best en de arbiter van dienst had hier een daar ook wat zwakke momenten. De vier (!) gele kaarten voor Excelsior M waren in de ogen van iedereen die de wedstrijd heeft bezocht te veel van het goede.

Maar laten we wel wezen; de nederlaag was niet aan de arbiter van dienst te wijten. Excelsior M speelde gewoon niet goed genoeg om met een positief resultaat huiswaarts te keren. Volgende week wacht er wederom een zware tegenstander. Rijnsburgse Boys zal in eigen huis op zoek gaan naar een overwinning; Excelsior M zal daar een sterk staaltje verdedigen en teamgeest tegenover moeten stellen.