SINDS 1918

IJsselmeervogels – Excelsior M: Poging twee tot aftrap in Spakenburg

/, Wedstrijden Excelsior M 1/IJsselmeervogels – Excelsior M: Poging twee tot aftrap in Spakenburg

IJsselmeervogels – Excelsior M: Poging twee tot aftrap in Spakenburg

Voor de jaarwisseling werd Nederland geteisterd door flinke sneeuwval en andere winterse taferelen. Excelsior M stapte destijds toch met frisse moed in de bus richting Spakenburg voor de confrontatie met IJsselmeervogels. Toen de spelers, en later ook de volle bus met supporters, aankwamen in het pittoreske vissersdorp bleek echter dat er op het hoofdveld niet fatsoenlijk gevoetbald kon worden. En dus besloot scheidsrechter de Brito Roque de wedstrijd af te lasten en stapten de Tricolores weer in de bus naar Maassluis. Aanstaande zaterdag staat het mooie affiche alsnog op het programma, toevallig in een week waarin Nederland opnieuw te maken kreeg met winterse omstandigheden.

Beide ploegen zullen de inhaalronde willen gebruiken om revanche te nemen voor afgelopen weken. Excelsior M speelde met een bloedeloze 0-0 gelijk tegen GVVV en verloor afgelopen zaterdag in extremis van Katwijk. In het wedstrijdverslag werd de nederlaag zeer terecht azijnzuur genoemd. Excelsior M kreeg diep in blessuretijd de meest onterechte penalty in jaren tegen en keerde zo met lege handen terug uit Katwijk. Kijkend naar de wedstrijd had Excelsior M, dat bij rust nog met 0-1 leidde, absoluut meer verdiend.

IJsselmeervogels heeft ook geen prettige weken achter de rug. Na de winterstop werd in vier wedstrijden slechts één punt gehaald. Dat was afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen GVVV (1-1). De overige wedstrijden werden verloren. Met name de nederlagen tegen laagvliegers AFC (2-0) en Jong Sparta Rotterdam (3-1) zullen de ploeg van trainer Willem Leushuis niet lekker zitten.

Het seizoen van IJsselmeervogels verloopt überhaupt wat stroef. De ploeg is weliswaar promovendus maar van een grootmacht als IJsselmeervogels verwacht men doorgaans meer dan een plek in de grijze middenmoot. De rooien kwamen in de clubgeschiedenis namelijk nagenoeg altijd uit op het hoogste amateurniveau. Maar juist bij het opzetten van de Tweede Divisie werd de boot gemist. IJsselmeervogels eindigde in het laatste jaar Topklasse Zaterdag niet bij de eerste zeven en moest zodoende met tegenzin beginnen in de Derde Divisie.

Het eerste en voorlopig enige seizoen in de Derde Divisie werd wel in stijl afgesloten. IJsselmeervogels werd kampioen, mede door een veel scorende Berry Powel, en is dus weer terug waar het hoort. Momenteel staat de ploeg 12e met een buffer van slechts vijf punten op de 15e plaats, die nacompetitievoetbal betekent. Punten zijn dus zeer welkom voor de ‘rooien’.

Excelsior M kan de drie punten ook goed gebruiken. Bij winst komen de Tricolores op of rond een achtste plaats met 31 punten, slechts één punt minder dan nummer vier GVVV. Bij verlies of gelijkspel wordt de aansluiting met de subtop even gemist. Zaak dus om weer eens een mooie driepunter te halen. Het is sowieso hoog tijd voor een overwinning op IJsselmeervogels. De laatste jaren blijken de Spakenburgers met grote regelmaat een struikelblok voor Excelsior M.  De laatste zege tegen IJsselmeervogels dateert van 13 november 2004 toen het 0-1 werd voor de rood-wit-blauwen. In de meest recente ontmoeting, in het seizoen dat Excelsior M op het ‘blauwe’ gedeelte van Sportpark de Westmaat kampioen werd, haalde Excelsior M een punt tegen de ‘rooien’. Destijds werd het 1-1, nadat Excelsior M via Stephan Kruithof nog wel een 0-1 voorsprong had genomen. Hopelijk kunnen er zaterdag weer eens drie punten mee de bus in richting Maassluis. Uw steun is daarbij weer van harte welkom. Het belooft een koude maar mooie dag te worden. Prima omstandigheden voor een potje voetbal!

Scheidsrechter de Brito Roque heeft opnieuw de eer om de wedstrijd op Sportpark de Westmaat in goede banen te leiden. Hij zal om 15:30 voor het eerst op zijn fluitje blazen.

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!