Excelsior M gaat zaterdag op bezoek bij een titelkandidaat. Aan de ‘rooie’ kant van vissersdorp Spakenburg is IJsselmeervogels de gastheer. Een lastige uitwedstrijd dus voor de Tricolores. Niet alleen qua ranglijst, ook qua historie. Want de voorbeschouwing van deze week had een kopie kunnen zijn van die van vorige week. Verander de woorden Rijnsburgse Boys is IJsselmeervogels en het verhaal had voor 95% correct geweest.

Want Excelsior M is nog steeds bezig aan een prachtige ongeslagen reeks, speelt opnieuw tegen een angstgegner en opnieuw is ook die angstgegner in vorm. Er valt dus opnieuw geen zinnige voorspelling te doen. IJsselmeervogels lijkt favoriet vanwege de stand én het thuisvoordeel, Excelsior M is echter al elf wedstrijden op rij ongeslagen en hoeft dus voor niemand bang te zijn.

Ondanks de domper tegen Rijnsburg, waar de Tricolores twee punten te weinig kregen, steeg Excelsior M een plekje op de ranglijst. De nederlaag van Katwijk zorgde ervoor dat Excelsior M de vierde plaats overnam van de oranjehemden. Verder stijgen is voor Excelsior M voorlopig lastig, het eerste realistische doel lijkt behoud van de mooie notering in de top 5 te zijn. Koninklijke HFC staat nog enigszins in de buurt met twee punten meer én een wedstrijd minder, nummer twee IJsselmeervogels en koploper AFC zijn redelijk ver uit zicht. Excelsior M lijkt dan ook geen kanshebber voor de titel, al zullen de grootste dromers zeggen dat Excelsior M zich bij winst op IJsselmeervogels voorzichtig in de titelstrijd mengt.

Wat in ieder geval vast staat is dat Excelsior M een belangrijke rol kan spelen in de strijd tussen IJsselmeervogels en AFC. De Tricolores zijn immers in topvorm en spelen nog tegen beide ploegen. Excelsior M zal door beide titelkandidaten ongetwijfeld gezien worden als lastige horde. Toch blijven we zaterdag de underdog tegen de ploeg waar hoofdtrainer Dogan Corneille in het verleden zowel speler als trainer was. Want zoals gezegd strijdt IJsselmeervogels om de titel en is de vorm in 2019 voorlopig goed. Met een overwinning op concurrent AFC, een gelijkspel tegen eeuwige rivaal Spakenburg en zeges op Scheveningen en VVSB verloren de ‘rooien’ nog niet dit kalenderjaar. We mogen onze borst dus nat maken!

De wedstrijd op Sportpark de Westmaat begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Veekamp. Voor de thuisblijvers is er in de kantine gelegenheid de wedstrijd te bekijken. IJsselmeervogels – Excelsior M wordt namelijk live uitgezonden door Fox Sports. Maar uiteraard zien we ook nu het liefst weer een grote Maassluise supportersscharen langs de lijn!