Excelsior M heeft in de thuiswedstrijd tegen IJsselmeervogels de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Na een vroege achterstand kreeg de ploeg van trainer Dogan Corneille voldoende kansen op de gelijkmaker. De treffer viel echter vlak voor tijd aan de andere kant waardoor er na 90 minuten een 0-2 eindstand op het scorebord stond.

Hoofdtrainer Dogan Corneille wijzigde zijn team in vergelijking met de opstelling van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (2-2) op één positie. Vincent van den Berg was weer hersteld van een bovenbeen blessure en kreeg weer de voorkeur boven Assad el Harti.

Al vroeg in de wedstrijd nam IJsselmeervogels de leiding. Nadat eerst Danny van de Meiracker al een waarschuwingsschot had gelost, keeper Jean-Paul van Leeuwen kon de bal naar de zijkant tikken waarna Mike van de Laar de rebound hoog over schoot, was het enkele minuten later wel raak. Een voorzet van dezelfde Van de Laar was precies op maat voor de geheel vrijstaande Maikel de Harder, die al koppend de 0-1 mocht maken.

Na ruim een kwartier spelen kreeg Excelsior M de kans om op gelijke hoogte te komen. Een geweldige pass van Sekou Sylla bracht Marouane Afaker alleen voor doelman Jaimy Schaap. De keeper kon met zijn benen redden en was in de rebound ook alert op het schot van Vincent van den Berg.

Excelsior M werd sterker en sterker maar vond telkens de uitstekend keepend Jaimy Schaap op zijn weg. Zo ook in de derde minuut na rust. Een geplaatst schot, net onder de lat, van Daan Blij kon ternauwernood door Schaap over het doel worden getikt.

Het was dan ook wachten op de gelijkmaker. Maar toen ook Afaker (kopbal net naast), Milan van Ewijk (schot in de korte hoek) en Sylla (schot in de lange hoek) hun kansen niet wisten te verzilveren deed ”de wet van murphy” weer zijn intreden.

Enkele minuten voor tijd mocht invaller Felitciano Zschusschen de bal op het randje van buitenspel terugleggen op de inlopende Van de Laar die vervolgens vanaf de punt van het zestienmetergebied schitterend de bal in de kruising schoot. De wedstrijd was gespeeld en waar Excelsior M niet meer in staat was om gevaarlijk te worden kregen de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg zelfs nog de kans om de 0-3 te maken.

Zo ver kwam het gelukkig niet en had ook zeker niet de verhoudingen op het veld weergegeven. Duidelijk was wel dat IJsselmeervogels zeer effectief was en dat Excelsior Maassluis voldoende kansen kreeg om minimaal een punt te pakken.

Komende zaterdag spelen de Tricolores de verre uitwedstrijd tegen HHC Harderberg. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark De Boshoek.

Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 10. Maikel de Harder 0-1, 86. Mike van de Laar 0-2.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Toeschouwers: 900.

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Stephan Kruithof (66. Assad el Harti), Daan Blij (80. Dean van Ooijen), Sekou Sylla (82. Niels Redert), Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afakar, Vincent van den Berg, Kevin Dercks, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Jeffrey Buitenhuis (46. Jorrit Kunst), Kevin de Visser, Gillian Justiana, Achraf Nejmi, Mike van de Laar, Danny van den Meiracker (87. Marciano van Leijenhorst), Robbert Olijfveld (66. Felitciano Zschusschen), Maikel de Harder, Kevin van Diermen, Gévero Markiet.

Geel: Sefa Kurt, Milan van Ewijk (Excelsior Maassluis), Robbert Olijfveld (IJsselmeervogels).

Samenvatting: